Companii

NNDKP, 1 mil. euro din consultanta fiscala

03.11.2008, 19:05 52

Firma de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), cel mai mare jucator de pe piata in functie de veniturile incasate in 2007, estimeaza o cifra de afaceri de un milion de euro in primul an pentru divizia de consultanta fiscala, lansata ieri de biroul local. In acelasi timp, NNDKP tinteste o cota de 2,5-3% din piata de consultanta fiscala estimata la 40-50 milioane euro in acest an. In trei ani, divizia isi propune sa devina cea mai puternica firma de consultanta fiscala independenta de pe piata.

"Cresterea cotei de piata poate fi realizata prin doua modalitati, respectiv prin crestere naturala realizata prin atragerea de noi clienti, ceea ce este iluzoriu in conjuctura economica actuala, sau prin concurenta, pe vectorul profesional si vectorul onorarii", a declarat Ion Nestor, managing partner in cadrul firmei de avocatura NNDKP.
Infiintarea diviziei a presupus o investitie initiala de circa 300.000 de euro, iar daca va fi nevoie de o investitie suplimentara firma va avea capacitatea sa o faca, sustine Nestor.
Ion Nestor apreciaza ca marja de profit a firmei de consultanta fiscala nu se va situa sub marja de profit a firmei de avocatura, respectiv 40-50%, potrivit ultimelor date disponibile. Compania lansata luni, NNDKP Consultanta Fiscala, va fi coordonata de trei parteneri, respectiv Ana-Maria Miron (avocat), Marius Ionescu si Alina Timofti (consultanti fiscali), echipa fiind formata din zece persoane.
Principalii competitori pe acest segment sunt Ernst&Young, KPMG, Deloitte si PricewaterhouseCoopers, precum si compania independenta Tax House.
NNDKP Consultanta Fiscala reprezinta a doua divizie specializata a casei de avocatura, dupa compania de servicii de consultanta in domeniul proprietatii intelectuale si farmaceuticelor, infiintata in anul 2000.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO