Companii

Noii actionari au intrat "in paine" la Biofarm

04.11.2005, 20:58 40

Noii actionari ai celui de-al cincilea producator roman de medicamente, Biofarm Bucuresti, au ales ieri un nou Consiliu de Administratie, dupa ce ultimele doua luni au adus schimbari majore in actionariatul companiei.

Compania a inregistrat in octombrie cele mai mari vanzari din istoria sa, reprezentantii Biofarm asteptandu-se sa depaseasca bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul acesta.

Dumitru Tudor, cel mai mare actionar persoana fizica al Biofarm, Adrian Ceuca, reprezentantul SSIF Broker din Cluj, Ristea Priboi, reprezetand SIF Oltenia, Ioan Andrei de la SIF Moldova si directorul general al companiei, Dan Vasile, au fost alesi ieri de actionari drept membri ai Consiliului de Administratie prin metoda votului cumulativ. Presedinte a fost ales Dan Vasile, care va putea pastra astfel si functia de director general.

Biofarm a fost preluata anul acesta de investitorii de pe piata de capital, dupa ce fostul actionar majoritar Robert Ferran a vandut in piata pachetul majoritar. SIF-urile detin in prezent impreuna aproximativ o treime din actiuni, omul de afaceri Dumitru Tudor fiind insa cel mai mare actionar cu o detinere de peste 11%.

Societatea de intermediere bursiera SSIF Broker din Cluj, impreuna cu clientii sai, controleaza peste 10% din actiunile companiei, ceea ce i-a permis sa isi numeasca un membru in Consiliul de Administratie.

Biofarm a inregistrat luna trecuta cele mai mari vanzari din istoria companiei, care s-au ridicat la 5,7 milioane de lei (1,6 milioane de euro). Afacerile totale ale Biofarm au insumat astfel 41,6 milioane de lei (11,5 milioane de euro) pe primele zece luni ale anului, in crestere cu aproape 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Profitul auditat al companiei dupa primele noua luni ale anului se ridica la 10,6 milioane de lei (2,9 milioane de euro), in crestere cu 78% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cele mai mari ponderi in vanzarile Biofarm le au Bixtonim si Triferment, ambele cu cate 14% din vanzari. Pe locurile urmatoare se numara Colebil cu 11% si Magneziu Forte cu 6%.

Actiunile companiei au avut si ieri o evolutie stabila pe RASDAQ in jurul pretului de 0,5 lei/actiune, dupa ce atinsesera luna trecuta un maxim de 0,55 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei se ridica la 49 milioane de euro. vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO