Companii

Noii parteneri de la Popovici Nitu & Asociatii: Urmeaza restructurari masive in imobiliare

Noii parteneri de la Popovici Nitu & Asociatii: Urmeaza restructurari masive in imobiliare

Valentin Creata (stg.) si Silviu Stoica sunt noii parteneri ai firmei de avocatura Popovici Nitu & Asociatii

07.01.2009, 19:05 156

Firma de avocatura Popovici Nitu & Asociatii i-a numit pe Valentin Creata si Silviu Stoica in pozitiile de parteneri, astfel ca numarul partenerilor a ajuns la opt dintr-o echipa de 50 de avocati.
Valentin Creata, 33 de ani, va fi responsabil de zona de dezvoltare constructie si operare imobiliara, in timp ce Silviu Stoica, 32 de ani, de concurenta & practici comerciale interzise. Firma de avocatura a mai operat o miscare similara in iulie 2005, cand a numit alti doi parteneri.
"Este prima criza reala si prima data cand au loc iesiri masive din piata nu numai la nivel de capital, ci si la nivel de proiecte. Toate aceste miscari vor avea ecou mai devreme sau mai tarziu la nivel de clientela. Vom avea foarte multi investitori, care daca nu vor restructura masiv, atunci cel putin vor amana proiectele. Toata lumea incearca sa-si renegocieze pozitiile si sa se adapteze din mers", a comentat Valentin Creata situatia actuala din piata imobiliara.
Valentin Creata a condus echipa de avocati care a construit cel mai mare portofoliu rezidential privat din Romania (1.000 de apartamente in 26 de proiecte distincte cu o valoare totala de 140 mil. euro), activand de partea Bucharest Apartment Investment/Benevo Homes Store, insa a oferit consultanta si in proiecte precum Polus Center Cluj, Polus Center Constanta, Gold Plaza Baia Mare sau Bucharest Industrial Park.
La randul sau, Stoica a spus ca "va fi interesant de urmarit cum se va adapta piata avocaturii la situatia actuala" si cum va reusi sa transforme aceasta criza intr-o oprtunitate. El a consiliat clienti precum Oresa Ventures ( pentru achizitii sau exit-uri derulate in ultimii ani), dar si Philip Morris, Cargill, Arcelor Mittal, in general in probleme de concurenta.
Popovici Nitu & Asociatii este una dintre primele zece firme de avocatura din Romania, dupa cifra de afaceri inregistrata in 2007, in portofoliul sau de clienti aflandu-se Auchan, Dacia Renault, General Electric, Hewllet-Packard, Interamerican, Immoeast, Orange, UPS, Siveco sau RED Capital.
Popovici Nitu & Asociatii are o echipa de 50 de avocati, din care 8 avocati asociati (parteneri), 14 avocati colaboratori seniori si 28 avocati colaboratori.
La nivelul pietei de avocatura in ultima perioada tot mai multe firme au anuntat crearea de departamente noi specializate in reorganizari, restructurari de companii, insolvente si chiar falimente, in conditiile in care real-estate-ul, spre exemplu, care genera venituri importante pentru avocatii de business, a intrat in declin.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO