Companii

Nou record de viteză: primul mall construit în Galaţi, deschis la şase luni de la debutul lucrărilor

Nou record de viteză: primul mall construit în Galaţi,...

Autor: Cristi Moga

17.11.2013, 15:22 3382

Unii dezvoltatori de centre comerciale şi-au propus parcă să stabilească noi recorduri de viteză în construcţii, astfel că proiecte de 20.000 – 30.000 de metri pătraţi au ajuns să fie construite de la zero în mai puţin de un an.

Cel mai nou record ar urma să fie stabilit chiar joi (21 noiembrie) când, la Galaţi, urmează a fi deschis proiectul Galaţi Shopping City cu o suprafaţă închiriabilă de 27.000 de metri pătraţi.

Grupul sud-african NEPI, care a cumpărat anul trecut la Galaţi un teren de 12,7 hectare, a început în luna mai lucrările la acest proiect şi în doar şase luni a ridicat un centru comercial în care vor fi deschise magazine ale unor retaileri precum Carrefour, New Yorker, Altex, Intersport sau KFC.

Cu o populaţie de 230.000 de locuitori, conform recensământului din 2011, Galaţiul este unul dintre cele mai mari oraşe din ţară în care nu a fost construit în ultimii ani vreun centru comercial nou de mari dimensiuni, în timp ce în localităţi mai mici, precum Suceava, Arad sau Piteşti funcţionează deja cel puţin două proiecte de acest gen.

Alte centre comerciale construite într-un timp record, de doar 7-8 luni, sunt Electroputere Mall din Craiova sau Auchan City din cartierul bucureştean Crângaşi, dar aceste proiecte au beneficiat de o structură existentă a unor foste hale industriale. Mallul din Galaţi nu va avea parcare subterană şi, într-o primă fază nici cinematograf multiplex, elemente care ar fi prelungit durata lucrărilor.

“Graba” dezvoltatorilor şi a retailerilor de a deschide la Galaţi este justificată de apropierea lunii decembrie, cea mai bună pentru comerţ.

Centrul comercial ce urmează a fi deschis la Galaţi va fi al cincilea inaugurat anul acesta în România, după proiectele Uvertura Mall din Botoşani, Cora Constanţa, AFI Palace Ploieşti şi Promenada Mall din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO