Companii

Noua taxă auto va afecta piaţa maşinilor mai vechi de patru ani

Noua taxă auto va afecta piaţa maşinilor mai vechi de patru ani

Autor: Bogdan Alecu

11.11.2011, 00:00 7477

Grupul AAA New Kopel se aşteaptă la o scădere a preţurilor maşinilor înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2007, în condiţiile în care va intra în vigoare noua taxă de poluare, la o dată care deocamdată nu a fost comunicată oficial.

Aceasta presupune o reducere de 25% a valorii faţă de taxa actuală, dar şi o extindere asupra maşinilor înregistrate înainte de 1 ianuarie 2007, până acum funcţionând numai ca o taxă de primă înmatriculare pentru maşinile noi şi second-hand înregistrate pentru prima dată pe piaţa locală.

"După ce va intra în vigoare noua taxă, la maşinile mai vechi de 2007 evaluarea în vederea achiziţiei o vom face şi în funcţie de taxa de poluare ce va fi achitată", a spus Eugen Maciuca, manager al AAA New Kopel.

Spre exemplu, pentru un model Dacia Logan, cu motor Euro 3 de 1,4 litri şi 75 CP din 2006, se va plăti o taxă de înmatriculare în valoare de aproximativ 1.200 de euro, adică aproape o jumătate din valoarea maşinii în prezent. Vânzările de autoturisme second-hand ale dealerului AAA New Kopel vor înregistra în acest an o creştere de 50%, la peste 1.200 de unităţi, potrivit declaraţiilor oficialilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO