Companii

Noul sef al Auchan vede potential pentru 20 de magazine

02.04.2009, 16:36 103

Retailerul francez Auchan, care detine 6 hipermarketuri pe piata locala, a adus un nou director la conducerea filialei locale - Patrick Espasa - dupa preluarea integrala a operatorului roman.

Fondatorul retelei si fostul director general Regis Mougel a anuntat ca va ramane in Romania pentru a activa in alte domenii. Mougel a declarat anterior pentru ZF ca va investi tot in Romania banii primiti in urma vanzarii pachetului de actiuni detinut la operatorul local al Auchan Romania.
"Schimbarea in actionariatul si managementul operatorului local al hipermarketurilor Auchan nu va aduce neaparat accelerarea expansiunii retelei, nu aceasta este prioritatea noastra acum. Avem o strategie de extindere precauta", a declarat Patrick Espasa. El vede potential pentru 20 de hipermarketuri in Bucuresti si in alte orase mari pe piata romaneasca.
"Daca vom ajunge acolo in 5 -7 ani sau intr-o perioada mai mare de timp, acest lucru depinde de datele finalizarii proiectelor imobiliare de pe piata si de finantarile pe care le vom obtine", a precizat Espasa.
Grupul Auchan, controlat de familia Mulliez, ar putea aduce in Romania si divizia de supermarketuri Simply Market, insa noul director al retelei de hipermarketuri a mentionat ca in acest moment retailerul nu are planuri concrete de intrare pe un nou segment de piata.
Managerul in varsta de 50 de ani lucreaza de 30 de ani in cadrul grupului francez Auchan si a venit in Romania in urma cu doua zile, dupa 10 ani in care a fost director operational si apoi director general al retelei de hipermarketuri Auchan din Italia. In ultimii ani el a condus o companie cu afaceri de 3,4 miliarde de euro si cu o retea de 47 de hipermarketuri.
Compania MGV Distri-Hiper SA, care opereaza magazinele Auchan din Romania, a avut in 2008 afaceri de 258 mil. euro cu 6 hipermarketuri si un supermarket operationale, si o pierdere de 7 mil. euro, potrivit raportului financiar publicat recent de grup.
In 2008, reteaua a investit 40 mil. euro in deschiderea a doua hipermarketuri la Suceava si Bucuresti, iar planurile pentru acest an prevad inaugurarea a doua unitati, dintre care una va fi amplasata in extinderea centrului comercial Iulis Mall din Timisoara.
Auchan a realizat anul trecut doua tranzactii in Romania, prin care si-a majorat participatia la MGV Distri Hiper SA de la 29% la 100%. Prima achizitie a grupului Auchan pe piata locala s-a realizat la finele lunii noiembrie a anului trecut, cand francezii au preluat cele 20 de procente detinute de un grup de investitori privati romani la MGV Distri Hiper SA pentru suma de 6 mil. euro, potrivit datelor din raportul financiar al grupului. A doua tranzactie, evaluata de surse din piata la 40 mil. euro, a marcat exit-ul managerilor si fondatorilor Auchan Romania din acest business. Cel mai mare pachet de actiuni (19%) era detinut indirect de francezul Regis Mougel.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO