Companii

Nuclearelectrica, pierderi de 46 mil. €

23.08.2010, 23:58 62

Nuclearelectrica, una dintre cele mai valoroase companii dinportofoliul statului care administrează cele două reactoarenucleare ale centralei de la Cernavodă, a terminat primele şaseluni din 2010 cu o pierdere de peste 192 mil. lei (46,3 mil. euro),în contextul în care firma s-a mai aflat de foarte puţine ori peminus. În comparaţie, în perioada similară a anului trecut companiaavea un profit brut de 108,6 milioane de lei (25,6 mil.euro).
"Rezultatul brut al primului semestru din 2010 este negativ şi estecauzat de pierderea din activitatea financiară ca urmare adeprecierii leului raportat la celelalte valute şi de înregistrareaconform legislaţiei specifice a diferenţelor de curs valutarnefavorabile pentru totalul împrumuturilor contractate în perioadainvestiţiei Unităţii 2 de la centrala nucleară Cernavodă", explicăreprezentanţii companiei.
Nuclearelectrica a contractat un împrumut de 950 mil. euro pentrupunerea în funcţiune a Unităţii 2 de la Cernavodă care trebuierambursat până în 2026.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO