Companii

O companie care face 155 milioane de lei din export paralel a intrat în top 500 exportatori din România

O companie care face 155 milioane de lei din export...

Autor: Cristina Roşca

10.04.2017, 00:04 1263

„Între România şi Marea Britanie există multe curse pe transport rutier. De regulă camioanele pleacă pline şi se întorc goale, aşa că noi putem obţine preţuri bune la aceste curse“.

Firma Redis Market, înfiinţată în urmă cu mai puţin de cinci ani, vinde produse ale unor companii gigant precum Coca-Cola, Kraft, Nestlé, P&G, Colgate-Palmolive sau Unilever. O parte le exportă direct din Portugalia, altele trec mai întâi prin România pentru a ajunge apoi în ţarile arabe. Care este miza comerţului paralel?

„Da, activitatea noastră este aceea de export paralel“, afirmă Eugen Ticu, administratorul firmei Redis Market, controlată de Ahmad Radwan Dadoud şi Karatekin Faruk, potrivit celor mai recente date.

Ticu spune că firma importă o serie de produse din Portugalia şi din Marea Britanie şi le trimite apoi în principal în ţările arabe. Din Portugalia compania le exportă direct, pe când din Marea Britanie este mai convenabil să le aducă întâi în România ca punct intermediar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO