Companii

O divizie a Peugeot Citroen va transporta 30% din automobilele Logan pentru export

O divizie a Peugeot Citroen va transporta 30% din automobilele Logan pentru export

Franta este cea mai mare piata de export pentru Logan, cu 32.635 de unitati la sfarsitul anului trecut

31.01.2008, 19:05 53

GEFCO Romania, parte a diviziei de logistica si transport a grupului francez PSA Peugeot Citroen, va transporta in 2008 pe calea ferata, relatia Mioveni - Constanta, 95% din cele 50.000 de automobile Dacia Logan ce vor fi livrate in Franta, Spania, Tunisia si Algeria.
Acest volum reprezinta in jur de 30% din totalul exporturilor estimate de Dacia pentru 2008. Transportul automobilelor pe cale feroviara a automobilelor Dacia a fost reluat, dupa lansarea unei licitatii pentru acest tip de seviciu in cursul anului trecut, dupa aproximativ 5 ani de la intreruperea fluxurilor feroviare.
Potrivit reprezentatilor GEFCO, prima garnitura de tren, formata din 20 de vagoane pentru transportul autovehiculelor, incarcata cu 250 de unitati Dacia Logan, a fost livrata ieri catre terminalul de export din portul Constanta. Automobile Dacia exporta pe cale maritima automobilele destinate pietelor din Franta, Spania, Tunisia si Algeria.
"GEFCO are exclusivitate pentru transportul feroviar Mioveni-Constanta a autoturismelor Logan destinate exportului maritim. De asemenea, vom realiza si transporturi rutiere, 5% din totalul exporturilor urmand sa fie realizate cu autocamioane specializate", a declarat Denis Renard, di-rector general al GEFCO Romania.
Franta este cea mai mare piata de export pentru Logan, cu 32.635 de unitati la sfarsitul anului trecut, volum mai mare cu 74,1% decat cel de 18.742 de unitati inregistrat in anul precedent. Pe piata franceza Dacia este a 13-a marca de import cu o cota de piata de 1,6%.
Fluxul de transport feroviar saptamanal va fi realizat de patru garnituri, in total 60 de vagoane, si va fi gestionat de divizia de operatori GEFCO localizata pe platforma uzinei Dacia de la Mioveni.
Compania franceza este prezenta in Romania din 2005 prin activitati de transport autovehicule, logistica auto, transport de marfuri terestru, maritim si aerian si servicii de logistica industriala. GEFCO opereaza doua depozite logistice, in Arad, de 1.300 mp, si Bucuresti, 1.400mp, precum si o platforma cu o suprafata de 3.000 mp pentru logistica auto la Curtici. Printre clientii grupului in Romania se numara Peugeot-Citroen, John Deere, Total Lubrifin si Delphi. La nivel mondial GEFCO a inregistrat afaceri de 3,2 miliarde de euro in 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO