Companii

O nouă tranzacţie pe piaţa medicală: Affidea România, cel mai mare jucă­tor de imagistică medicală, a cumpărat centrele Biomed Scan din Bucureşti

O nouă tranzacţie pe piaţa medicală: Affidea...

Autor: Georgiana Mihalache

07.11.2023, 13:34 377

​Affidea România, cel mai mare jucător din piaţa serviciilor de imagistică medicală, ambulatoriu şi tratament, a cumpărat două centre medicale din Bucureşti – Biomed Scan. Numărul clinicilor Affidea ajunge astfel la 48 de unităţi la nivel naţional.

Este a doua achiziţie realizată de Affidea România în 2023, după ce la începutul anului a mai cumpărat o reţea de şapte centre de imagistică în Teleorman. De asemenea, compania a mai investit şi într-o clinică proprie anul acesta.

“Affidea România îşi continuă expansiunea atât la nivel de Capitală, cât şi pe plan naţional, lucrând intens la îndeplinirea obiectivului de a facilita accesul la servicii medicale integrate, de calitate, cât mai multor români. Achiziţia Biomed Scan concretizează dorinţa noastră de a fi prezenţi şi în sectorul 3 al Capitalei, deservind zone importante, cu o mare concentrare de locuitori”, a spus Răzvan Predica, CEO Affidea România şi Ungaria.

Biomed Scan oferă pacienţilor servicii de imagistică ultraperformantă, având dotări precum RMN (patru aparate de ultimă generaţie, din care unul 3Tesla), toate tipurile de ecografii, precum şi consultaţii de specialitate (Cardiologie, Gastroenterologie, Neurologie).

Anual, peste 25.000 de pacienţi au efectuat investigaţii RMN în centrele Biomed Scan. În urma extinderii serviciilor medicale un număr şi mai mare de pacienţi vor avea posibilitatea de a beneficia de investigaţii atât în prin decontare CAS, cât şi în sistem medical privat.

“Biomed Scan reprezintă un business solid pe care l-am creat pentru a îmbunătăţi nivelul de sănătate al bucureştenilor, furnizându-le servicii medicale pentru toată familia. Achiziţia de către o companie de talie internaţională, precum Affidea, constituie o nouă etapă în evoluţia acestuia, iar viitoarele investiţii vor creşte portofoliul de manopere medicale, poziţionându-le la standardele de calitate Affidea, lider european în diagnostic imagistic şi tratament, ”, a adăugat dr. Răzvan Ciobanu, manager Biomed Scan.

Cifra de afaceri a Biomed Scan în 2022 a fost de 10 mil. lei, în creştere cu 23% faţă de anul anterior, potrivit datelor publice. Compania a avut un profit de 2,7 mil. lei în 2022, similar cu anul precedent.

În această tranzacţie, Affidea a fost asistată juridic de echipa Societăţii de Avocatură Rizoiu & Poenaru, iar serviciile de due diligence financiar şi fiscal au fost efectuate de echipa DLA Piper Tax, în colaborare cu TS Partners.

Affidea România are 48 de clinici în 26 de oraşe, iar sub umbrela brandului internaţional funcţionează în România şi clinicile Hiperdia, Sanmed, Phoenix, Medsan, precum şi ExMed.

Echipa Affidea România este formată din 1.500 de profesionişti, peste 900 de clinicieni, anual fiind trataţi aproximativ 2 milioane de pacienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO