Companii

Oferta Flamingo, subscrisa in proportie de 38% in prima zi

16.06.2005, 19:37 16

Oferta publica primara initiala (IPO) a holdingului IT&C Flamingo International a fost subscrisa in proportie de aproximativ 38% in prima zi de derulare din cele sase in care se va desfasura.

Sistemul de tranzactionare al Bursei de Valori, prin intermediul caruia se deruleaza oferta, a inregistrat ieri cereri de subscriere pentru 6,5 milioane de actiuni. Flamingo ofera investitorilor 17 milioane de actiuni, avand posibilitatea sa suplimenteze oferta cu 15%. Cele mai multe dintre cererile de subscriere au venit in primele minute dupa deschiderea ofertei, cand au fost subscrise aproximativ 4 milioane de actiuni.

Unii dintre investitorii de pe piata s-au grabit sa subscrie ieri datorita bonusului de 10% in actiuni pe care compania il va oferi investitorilor care subscriu in prima zi in caz de suprasubscriere a ofertei. Un bonus asemanator urmeaza sa fie oferit si celor care ofera cel mai mare pret.

Modalitatea de derulare a ofertei Flamingo, in cadrul careia investitorii declara pretul maxim la care sunt dispusi sa cumpere actiuni, reprezinta o premiera pe piata romaneasca. Pretul final al ofertei va fi stabilit de companie in functie de cererile primite, toate actiunile urmand sa fie vandute la acelasi pret.

"Cred ca va fi o suprasubscriere a ofertei. Fata de precedentele pe care le avem, desi putine s-a subscris destul de mult in prima zi", a declarat Laurentiu Ciocarlan, directorul departamentului de oferte din cadrul Raiffeisen Capital&Investment, unul din intermediarii ofertei.

Cererile de subscriere se puteau depune la preturi cuprinse intre 18.000 si 24.000 lei/actiune, acestea fiind si preturile maxime pe care le-au preferat ieri cei mai multi dintre investitori. Dintre cele 6,4 milioane de actiuni subscrise ieri 2,8 milioane au fost subscrise la 18.000 lei/actiune, iar 1,4 milioane au fost subscrise la 24.000 lei/actiune

Flamingo intentioneaza sa foloseasca banii atrasi de la investitori pentru extinderea activitatilor de retail si a celor de distributie. In functie de pretul la care se vor vinde actiunile si eventuala suplimentare a ofertei, valoarea fondurilor atrase de la investitori se va situa intre 8,5 si 13 mil. euro. Oferta publica urmeaza sa se incheie miercuri 22 iunie, alocarea actiunilor urmand sa aiba loc o zi mai tarziu. vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO