Companii

Opel Zafira: facelift si trei motorizari noi

Opel Zafira: facelift si trei motorizari noi

Opel Zafira facelift este disponibil pe piata locala la preturi intre 15.900 si 28.270 de euro, cu TVA

04.03.2008, 15:07 74

Noua generatie a monovolumului Opel Zafira, lansata recent pe piata, vine cu un facelift si trei noi tipuri de motorizari: un motor pe benzina si doua diesel.
Noul motor pe benzina, cu o capacitate de 1,6 litri si o putere de 115 CP, inlocuieste un motor cu aceeasi capacitate, dar care dezvolta o putere mai mica, de 105 CP. Cele doua noi motoare diesel, de 1,7 litri si 110 CP, respectiv 125 CP, inlocuiesc, la randul lor, doua unitati cu o capacitate mai mare, de 1,9 litri, dar putere mai mica: de 100 CP, respectiv 120 CP. In cazul motorului pe benzina, potrivit Opel, consumul scade cu circa 4,3%, iar la noile motoare diesel emisiile de CO2 sunt reduse cu 5%.
Daca la nivel de motorizare schimbarile sunt importante, la nivel de design Zafira a trecut prin usoare modificari, care o fac sa arate mai sportiv si mai modern.
Testul a fost efectuat cu modelul echipat cu motorul supraalimentat de 2,0 litri pe benzina, care dezvolta 200 CP. Motorizarea poate fi caracterizata ca una destinata unei limuzine sport si nu unui monovolum destinat plecarilor cu familia, acceleratia de la 0 la 100 km/h realizandu-se in 9 secunde, in timp ce viteza maxima ce poate fi atinsa este de 225 km/h. De-a lungul testului, consumul mediu indicat de computerul de bord a fost de 9,5 litri/100 km, pe un traseu care a inclus atat un traseu urban, cat si autostrada.
Cel mai puternic motor cu care poate fi echipata noua Zafira este cel de 2,0 litri supraalimentat, destinat versiunii OPC (Opel Performance Center) care dezvolta 240 CP. Si viteza este chiar mare: maximum 231 km/h in timp ce consumul mediu il depaseste cu putin pe cel al variantei testate, fiind de 9,6 litri/100 km.
Principalele calitati ale acestui monovolum nu sunt insa viteza, puterea sau designul, ci spatiul generos din interior si posibiltatile de reconfigurare a acestuia, prin repozitionarea scaunelor. Numarul locurilor poate fi redus astfel de la sapte la doua, de exemplu, iar in acest caz capacitatea portbagajului ajunge la 1.820 de litri. La capitolul dezavantaje intra masivitatea montantului A, care incomodeaza atunci cand se efectueaza un viraj la stanga, vizibilitatea fiind redusa, precum si accesul dificil la scaunele din randul trei.
Noua generatie Opel Zafira este disponibila pe piata romaneasca la preturi intre 15.900 si 28.270 de euro cu TVA, in functie de model. In 2007 Zafira s-a clasat pe locul doi din punctul de vedere al vanzarilor in segmentul monovolumelor, cu aproape 500 de unitati, in crestere cu 21% fata de 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO