Companii

Oprean: camioane de 2 mil. euro pentru afaceri de 6,5 mil. euro

06.06.2005, 18:33 59

Compania Oprean, transportator specializat pe logistica in domeniul confectiilor, va investi anul acesta aproximativ 2 milioane de euro in cresterea capacitatii de transport.

"Intentionam sa achizitionam 10 camioane Man de tonaj mare, care vor fi la standardele impuse de Uniunea Europeana, adica vor avea Euro 4 si 5", a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Oprean, asociat unic al companiei din Sebes. In 2004, firma din judetul Alba a mai investit peste 1,5 milioane de euro in mijloace de transport.

"Suntem constienti ca, dupa integrarea in Uniunea Europeana, vor ramane pe piata doar firmele care au parcuri auto compatibile cu standardele europene, de aceea, momentan, toate resursele noastre sunt canalizate spre acest domeniu", a mai declarat Ioan Oprean.

Oprean estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 6,5 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de anul trecut.

"Cresterea prognozata are legatura cu dezvoltarea capacitatilor de transport. Suntem nevoiti sa preluam mai multe comenzi decat anul trecut, deoarece orice masina de tonaj mare pe care nu o folosim ne cauzeaza pierderi de 100 de euro pe zi", a precizat Oprean. Compania din Alba are in prezent, un parc auto de 67 de camioane pentru transport confectii. Potrivit datelor companiei, majoritatea transporturilor pe care firma le efectueaza sunt pe relatia Anglia.

"Noi transportam marfa in toate colturile Europei, inclusiv Suedia sau Danemarca, cei care ne contracteaza fiind beneficiarii directi ai produselor. In plus, dispunem de un sistem de comunicare permanenta cu soferii nostri, prin intermediul sistemelor GPS", a mai spus proprietarul companiei de transport.

Compania Oprean a fost infiintata in 1993, are un singur actionar si capital integral privat. In momentul de fata firma are un numar de 150 de angajati. anca.rif@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO