Companii

Optimobil a cumparat un combinat ca sa-l transforme in platforma industriala

11.07.2006, 20:25 182

Compania oradeana Optimobil Leasing a anuntat ca va transforma pana la sfarsitul acestui an fostul combinat de prelucrare a lemnului din Caransebes, Mocars SA, in platforma industriala.
Optimobil Leasing a platit pentru Mocars 1,2 milioane de euro in luna septembrie a anului trecut.
Suprafata totala a fostului combinat este de 16 hectare dintre care doar 20.000 de metri patrati sunt utilizabili pana in acest moment.
Viorel Goian, directorul Optimobil, a investit pana acum in fostul combinat aproximativ 500.000 de euro, in reparatii si in modernizarea fostelor hale ale combinatului.
,,Este o investitie pe termen lung. Nu dorim sa vindem acest spatiu, ci sa-l inchiriem firmelor din judet, oferindu-le posibilitatea sa-si desfasoare diverse activitati aici", spune Goian. In acelasi timp, omul de afaceri ia in calcul si alte modalitati de utilizare a spatiului. ,,Parcul industrial este o varianta. In viitor ar mai putea fi si altele", adauga el.
Pana in prezent Optimobil Leasing are deja patru clienti, doua companii romanesti, una poloneza si una ceha. Compania poloneza este specializata in prelucrarea lemnului, iar celelalte trei companii au ca obiect de activitate comertul. Doar una dintre ele foloseste spatiul pentru productie, celelalte utilizand fostele hale ca spatiu de depozitare.
,,Nu doresc sa mai fac si alte investitii in imobiliare. Nu stiu ce obiect de activitate va avea Optimobil Leasing", spune Goian. Optimobil Leasing este o companie cu capital integral romanesc. Compania a fost inregistrata la Registrul Comertului in 2000 si a avut pana acum obiecte de activitate diverse precum comert cu produse alimentare, distributie si leasing. In ultima perioada Goian s-a axat pe afacerea cu imobiliare, avand mai multe platforme industriale in Oradea si in tara, dar nu a dorit sa dea detalii suplimentare.
,,Nu consider domeniul imobiliar atat de profitabil. Am intrat pe aceasta piata pentru ca la momentul respectiv am avut loc", spune Goian.
Optimobil Leasing a avut anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 827.000 de euro. Volumul de afaceri al companiei a crescut cu 249% in 2005 fata de 2004, cand cifra de afaceri a fost de 332.000 de euro. In acelasi timp, in 2004 compania a inregistrat un profit net de 4.980 de euro. ,,Investitiile de anul acesta in imobiliare sunt mai mari decat anul trecut, dar nu pot sa estimez ce cifra de afaceri si ce profit vom avea", precizeaza Goian.
Combinatul de prelucrare a lemnului Mocars a fost pus sub lichidare judiciara dupa mai multe conflicte care au avut loc intre sindicat si conducerea companiei.

De la fabrica la platforma industriala

Optimobil Leasing a achizitionat Mocars in septembrie 2005 si a platit 1,2 milioane de euro
nIn 10 luni, in fostul combinat au fost investiti 500.000 de euro
nSuprafata care poate fi folosita in acest moment este de 20.000 de metri patrati din totalul de 16 hectare
nOptimobil Leasing doreste sa transforme spatiul in platforma industriala si are deja patru clienti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO