Companii

Ostahie, Altex: Creditul cu buletinul a fost bun pentru economie şi trebuie reintrodus

Ostahie, Altex: Creditul cu buletinul a fost bun pentru economie şi trebuie reintrodus

Dan Ostahie, Altex, a fost ieri în studioul ZF Live pentru a discuta despre piaţa de electroIT şi despre compania sa. Foto Silviu Matei

Autor: Cristina Roşca

30.11.2012, 00:07 1118

Dan Ostahie, fondatorul Altex, cel mai mare retailer local de electro-IT, spune că deşi creditul cu buletinul a fost blamat de guvernatorul BNR şi de alte personalităţi din viata politică, el a avut un impact pozitiv asupra economiei.

"Din punctul de vedere al riscului, aceste credite au un risc mic şi foarte mic în contextul în care rata de default nu a depăsit 7%."

El mai spune că aces­tea au fost credite sănătoase pentru că au fost în lei, au avut o valoare medie de 1.500-1.700 de lei, iar clientul a venit din categoria buni-platnici, începând cu pensionarii şi continuând cu oamenii simpli, cu un job, care duc grija plăţii ratelor la bancă.

"Creditul cu buletinul este un element de creditare sănătos, de care economia are nevoie. Băncile încearcă să readucă în atenţie acest credit Creditele care au dus rata de neperformanţă sus au fost cele pentru orice, de vreo 30.000 de euro, pe vreo 30 de ani, pe care oamenii le luau pentru excursii."

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO