Companii

Ostahie, Altex: In decembrie am avut vanzari mai slabe

05.01.2009, 17:31 21

Dan Ostahie, presedintele celui mai mare retailer de electronice si electrocasnice din Romania, Altex, a declarat ca ultima luna din 2008 a adus rezultate comerciale sub estimarile initiale, care indicau vanzari de aproape 70 de milioane de euro.

"Decembrie a fost o luna cu vanzari mai slabe decat anticipasem. Nu a adus cresterile spectaculoase din anii trecuti si s-a incadrat in linia ultimelor trei luni, cu o crestere tipica de sarbatori", a declarat Ostahie.
Potrivit declaratiilor anterioare, este pentru prima oara cand retailerul nu atinge tinta de vanzari urmarita. Reprezentantii companiei au declarat la inceputul lui 2008 ca vanzarile lunii decembrie 2007 au fost de aproximativ 70 de milioane de euro, iar in urma acestui rezultat a fost atinsa tinta de vanzari anuale de 300 de milioane de euro.
Vanzarile lunii decembrie 2008, potrivit reprezentantilor Altex, s-au situat sub asteptari din cauza apatiei fata de noi achizitii a consumatorului, fenomen indus de criza financiara mondiala. "2008 a fost un an afectat de criza, care si-a pus amprenta in cea de-a doua parte a anului. Real insa, anul trecut face parte inca din anii de crestere a sectorului", a declarat Ostahie.
El nu a mentionat nivelul vanzarilor inregistrate in luna decembrie sau daca tinta de afaceri de 350 - 360 de milioane de euro a fost realizata in 2008. Ceilalti doi retaileri specializati de electronice si electrocasnice, Flamingo si Domo, au declarat anterior ca "luna cadourilor" nu va mai aduce aceleasi cresteri ca in anii anteriori, iar conditiile economice actuale vor aduce o crestere a duratei in care consumatorul hotaraste o achizitie.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO