Companii

Ovidiu Buluc, Farmexim: Criza care se manifestă şi care va continua este o criză de încredere

Ovidiu Buluc, Farmexim: Criza care se manifestă şi care...

Autor: Ioana David

16.12.2012, 13:04 475

Omul de afaceri Ovidiu Buluc, care controlează distribuitorul de medicamente Farmexim, este de părere că la nivelul macroeconomic, problema anilor 2012-2013 este lipsa capacităţii de adaptare la un nou modul de business în condiţiile în care se menifestă o lipsă de încredere.

"Criza care se manifestă şi care va continua este o criză de încredere. Lumea nu mai are încredere în euro, în dolar, în bănci. Nici nu ştiu în ce mai are încredere. (..) Problema este re­pre­zentată de cele două viteze, deter­minate de gradul de productivitate a muncii. Germania are o productivitate a muncii foarte bună, de care s-a preocupat încă din 2007. A anticipat criza", a spus Ovidiu Buluc. În opinia sa, capacitatea de a se adapta la un noua realitate economică este redusă, iar cu cât oamenii vor înţelege mai repede noul model, cu atât va fi mai Anul acesta distribuitorul Farmexim va înregistra o creştere de 16% a businessului, potrivit estimărilor lui Ovidiu Buluc, în timp ce pentru 2013 şi-a bugetat un avans de 14%. Marja de profit a companiei va fi anul acesta de 1%.

Distribuitorul face parte din grupul cu acelaşi nume care mai include farmaciile Help Net şi compania importatoare de produse naturale premium, dermatocos­metice şi suplimente alimentare Green Net. La finalul acestui an, reţeaua ar putea ajunge la 150 de unităţi, cu 25-30 de farmacii mai mult faţă de începutul lui 2012.

Grupul de firme controlat de Ovidiu Buluc şi familia sa ar putea termina anul 2012 cu un rulaj de 1,7 mld. lei (peste 370 mil. euro), în timp ce anul viitor ar putea ajunge la pragul de 2 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO