Companii

Ovidiu Wencz revine în business la conducerea Farmaciilor Dona

Ovidiu Wencz revine în business la conducerea Farmaciilor Dona

Autor: Ioana David

18.12.2011, 17:33 1527

Ovidiu Wencz, managerul care s-a aflat la conducerea filialei din România a gigantului spaniol Campofrio timp de aproape nouă ani până în iunie 2010, a revenit în business, în poziţia de director general al reţelei de farmacii Dona.

"În portofoliul profesional, retailul era singurul care îmi lipsea", a spus Ovidiu Wencz pentru ZF. El a adăugat că această poziţie îi va permite să fie şi de cealaltă parte a mesei şi să vadă puterea de negociere a retailerilor.

Odată cu preluarea mandatului de la Dona, Wencz revine în industria medicamentelor, în care mai lucrase până în 2001.

Farmaciile Dona sunt controlate de oamenii de afaceri Nicu Nistor şi Eugen Banciu şi au ajuns la 202 unităţi, în timp ce rulajul ar putea să fie, potrivit lui Wencz, la 200 mil. euro anul viitor. Wencz vine în locul lui Ovidiu Constantin, care rămâne în cadrul companiei pe o poziţie de director executiv având printre responsabilităţi achiziţiile şi gestiunea stocurilor, el făcând parte şi din consiliul de administraţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO