Companii

Pârtiile austriece atrag peste 150.000 de români

Pârtiile austriece atrag peste 150.000 de români

Foto Shutterstock

Autor: Mirabela Tiron

20.11.2012, 00:07 1259

Peste 150.000 de români vor merge iarna aceasta la schi în Austria, în staţiuni precum Kaprun, Solden, Zell am See sau Salzburg, unde vor lăsa câteva sute de euro pe un sejur. Austriecii aşteaptă ca numărul românilor care vor veni la schi să crească cu 5-10% faţă de sezonul trecut.

Anul acesta nicio companie aeriană nu are zboruri directe spre staţiunile de schi austriece. Dacă în 2011 compania de stat Tarom avea curse directe spre Salzburg, acum a rămas doar cu zborurile spre Viena.

Agenţiile de turism anunţă că au vândut pachete care includ doar cazare, cei mai mulţi români optând pentru deplasarea cu maşina. Distanţa din România până în Austria depăşeşte 1.000 de kilometri. Cei mai mulţi români aleg să meargă la schi în staţiunile austriece înainte de sărbători şi după, când tarifele sunt mai mici.

"Anul acesta 300-400 de români vor merge cu maşina în Austria în staţiunea Kaprun în perioada 29 noiembrie-3 decembrie la Romanian Ski Days. În această staţiune vor cânta formaţii româneşti precum Vama, Grimus, Dan Helciug şi Spitalul de Urgenţă, DJ Cristian Daniel, Aminda şi Hazard dar şi Incognito", a spus Paula Frăţean, agent de turism de la compania Sfara Tours din Cluj-Napoca.

Citiţi mai multe în ediţia de mâine a ZF

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO