Companii

Paszkany amana cu un an constructia hotelului Sheraton din Cluj-Napoca

20.07.2009, 00:00 150

„Termenul de executie a primului hotel Sheraton din Romania este de 32 de luni din momentul inceperii lucrarilor, care vor demara cel mai probabil in primavara anului 2010, motivul intarzierii inceperii constructiei fiind criza financiar-bancara", a declarat Carmen Cojocari, hotels marketing-manager in cadrul companiei Sigma Towers, controlata de Paskany.
La inceputul anului viitor va incepe constructia complexului Tower 1, parte a proiectului Sigma Towers, alaturi de Tower 2. Hotelul Sheraton Cluj va fi situat in incinta Tower 1, investitia totala pentru primul turn fiind de 135 de milioane de euro, partea hoteliera reprezentand aproape 50 de milioane de euro, potrivit reprezentantilor companiei. Hotelul va avea o suprafata construita de 27.000 de metri patrati.
Parteneriatul intre compania Sigma Towers si lantul american hotelier Starwood Hotels & Resorts Worldwide, care detine brandul Sheraton, a fost semnat la sfarsitul anului trecut. Hotelul va opera 202 camere, o sala de conferinte pe 1.500 de metri patrati, un restaurant de tip „all day dining", doua restaurante tematice, o cafenea, un bar tematic, un bar situat la receptia hotelului si un centru spa.
Potrivit schemei de proiect a primului turn, prezentata pe site-ul Sigma Towers, hotelul va avea sase etaje, constructia unitatii incepand de la etajul opt al cladirii care la final va avea 27 de niveluri.
Sub hotel se vor gasi spatii de birouri dispuse pe patru etaje, precum si o parcare tot pe patru etaje. Deasupra hotelului se vor gasi 11 etaje cu apartamente de lux, respectiv 110 unitati, tot marca Sheraton. Ansamblul Sigma Towers se va intinde pe mai mult de doua hectare si va avea o suprafata construita de circa 120.000 de metri patrati.
Investitia in acest proiect va fi demarata de compania Sigma Tower SRL, care este detinuta de compania Vianova Holdings Limited, inregistrata in Cipru, potrivit datelor Registrului Comertului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO