Companii

Patriciu, la un pas de achizitia integrala a fondului Fabian

15.01.2009, 18:44 21

Dinu Patriciu, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Romania, este la un pas de preluarea integrala a fondului de investitii Fabian, listat pe bursa de la Londra, dupa ce compania Black Sea Global Properties, pe care o controleaza, a cumparat sau a primit acceptul actionarilor sa cumpere 92,9% din Fabian, a anuntat compania.

Patriciu detine 58,5% din actiuni, in timp ce detinatorii unui numar de alte 17,5 milioane de actiuni, reprezentand 34,4% din actionariatul firmei, si-au dat acordul de vanzare.
Omul de afaceri roman a facut in luna decembrie a anului trecut o oferta de preluare integrala a fondului britanic, la un pret de 1 euro per actiune, care evalua compania la ceva mai mult de 50 mil. euro. La vremea respectiva capitalizarea Fabian era la jumatate fata de oferta facuta de Patriciu, in timp ce valoarea de piata a activelor pe care Fabian le controleaza pe piata locala era evaluata la 85 de milioane de euro, la jumatatea anului trecut. Oferta lui Patriciu este valabila pana in 28 ianuarie, termen pana la care si ceilalti actionari ai Fabian sunt asteptati sa accepte vanzarea.
Fondul de investitii Fabian detine in prezent participatii in 11 proiecte pe piata locala, in Bucuresti, dar si in Timisoara, Oradea si Satu Mare. Britanicii au devenit activi pe piata locala in 2005, cand au inceput sa achizitioneze in special cladiri de birouri finalizate, primele doua proprietati trecute in portofoliu fiind Cascade Office Building din zona Pietei Victoriei si Banu Antonache din zona Floreasca.
Ulterior, compania si-a largit aria de activitate, intrand si in parteneriate pentru dezvoltarea unor ansambluri rezidentiale sau cladiri de birouri, cum este cazul proiectului New Town din Capitala, realizat alaturi de Mivan, sau al cladirii de birouri Lakeview, aflata in constructie alaturi de AIG/Lincoln.
Dinu Patriciu este unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri locali, a carui avere a fost evaluata de Forbes la 2,5 miliarde de dolari.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO