Companii

Patriciu spune ca s-a apropiat de IT datorita lui Steve Jobs. Stie cineva cum se cheama compania de IT a lui Patriciu?

Patriciu spune ca s-a apropiat de IT datorita lui Steve Jobs
26.02.2010, 00:00 53

Dinu Patriciu, cel mai bogat roman in 2009, potrivit revisteiForbes, a declarat ca industria IT trebuie sa gaseasca o cale de aveni mai aproape de consumator prin transformarea tehnologiei, carear trebui sa devina mai prietenoasa.

Patriciu s-a folosit ca exemplu amintind ca a fost reticent infata tehnologiei IT pana cand a inceput sa citeasca despre SteveJobs, presedintele Apple. "Succe sul lui se bazeaza pe marketing.Decizia de achizitie este in primul rand bazata pe sentimente siapoi pe ratiune si ganduri. Cand cineva ne loveste masina, ne doarefizic, dar in cazul computerelor doar o mica parte a populatieisimte acest lucru. De aceea IT-ul trebuie sa devin mai uman", adeclarat Dinu Patriciu in cadrul unui forum organizat de IBM. Dealtfel, el a amintit ca detine printr-un fond de investitii o capacitate de stocare de date in Mainz, Germania, folosita de IBM. "Amaflat acum. Vorbeam cu cei de la IBM ca as putea sa le construiescuna si in Romania", a declarat, razand, omul de afaceri.

Patriciu sustine ca are o firma IT care produce hardware siruleaza afaceri de 100 de milioane de euro, dar nu doreste sa deaalte detalii despre acest business, nici chiar numele companiei. Ela explicat ca aceasta afacere a fost fondata intr-o taradezvoltata, preluand pozitia unei companii care a decis satransfere activitatile de productie intr-o tara emergenta.

Omul de afaceri a mai spus ca desi a refuzat mult timp sa seintereseze despre industria IT, a venit in contact cu ea ca simanager, fiind nevoit sa achizitioneze platforme de software caresa fie adaptate businessului propriu, iar apoi a devenit siproprietarul unei companii din sector.

Potrivit lui Patriciu, echipamentele IT trebuie adaptate infunctie de necesitatea consumatorului, astfel incat acesta sa evitesa plateasca in plus pentru functiile de care nu are nevoie.

"Noi ne-am propus, spre exemplu, sa dis tru gem telefonul.Majoritatea pro ducatorilor integreaza tot felul de functii, dincare folosim 5-7%. Daca producatorii vor realiza kituri care se potasambla in functie de nevoi, atunci ajungi la succes."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO