Companii

Patronul de la GFR pune 50 mil. euro in hoteluri

04.12.2007, 18:46 124

Omul de afaceri Gruia Stoica, care controleaza prin intermediul Grampet compania de transport feroviar de marfa Grup Feroviar Roman, va investi peste 50 de milioane de euro in sectorul hotelier.
Principalele directii de investitii sunt hotelul Ciucas din Poiana Brasov, care urmeaza sa fie clasificat de la trei stele la cinci, precum si alte doua hoteluri care vor fi dezvoltate impreuna cu un lant international in zona Baneasa din Capitala.
Pentru modernizarea hotelului Ciucas compania a contractat la inceputul lunii noiembrie un credit de 10 milioane de euro de la OTP Bank.
"Pana acum s-au investit sapte milioane de euro in hotelul Ciucas, iar totalul investitiei se va ridica la 20 de milioane de euro. Hotelul va fi dat in folosinta in toamna anului viitor si va fi un complex turistic multifunctional cu capacitate de 250 de camere. Hotelul va dispune in acelasi timp de restaurante, sase sali de conferinta cu o capacitate de 500 de locuri, precum si de o zona de agrement care va include sala de cinema, piscina, Spa sau bowling", a spus Stoica, care estimeaza ca investitia va fi recuperata in circa sapte-opt ani.
In Poiana Brasov a mai fost anuntat un proiect de anvergura de catre Radisson SAS.
Pentru celelalte doua hoteluri care vor fi dezvoltate in Bucuresti, in zona Baneasa, omul de afaceri estimeaza o investitie de circa 30 de milioane de euro, in conditiile in care terenurile au fost deja cumparate acum doi ani de zile. Unul dintre hoteluri va fi clasificat la cinci stele si va avea o capacitate de 100 de camere, iar celalalt va fi clasificat la trei stele plus si va dispune de 160-180 de camere.
Omul de afaceri mai detine trei hoteluri de doua stele pe muntele Semenic, dintre care doar unul este functional, precum si Hotelul Semenic de trei stele din centrul orasului Resita.
Totodata, in momentul preluarii in acest an a principalei companii de reparatii si constructii de vagoane din Serbia, Zelvoz Smederevo, Grampet a ajuns sa detina si o unitate hotelirera peste granite.
Grup Feroviar Roman este principala companie din domeniul transportului feroviar de marfa de pe piata din Romania si estimeaza ca va ajunge in acest an afaceri de circa 100 de milioane de euro. Din grupul Grampet mai fac parte companii precum Reva Simeria, Turist Semenic sau Remar Pascani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO