Companii

Patru arădeni au devenit milionari în euro după o tranzacţie cu MedLife

Autor: Ioana David

24.02.2011, 23:41 922

Operatorul de servicii medicale private MedLife, controlat defamilia Marcu, plăteşte 3 mil. euro pentru achiziţia unui pachetmajoritar de 55% din grupul Genesys din Arad, a doua tranzacţieparafată de companie după ce în 2010 a cumpărat Policlinica deDiagnostic Rapid din Braşov.

"O asemenea tranzacţie reprezintă un pas firesc în evoluţiaoricărui business care doreşte să se dezvolte la alte dimenisuni",a spus Adrian Jivan, unul dintre acţionarii Genesys Medical Clinic.Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Jivan deţinea anteriortranzacţiei 23% din acţiuni, ceilalţi acţionari fiind Miclea IuliusIoan (12%), Guset Grigorie Constantin (26%), Paiusan FeliciaFlorica (14%), Glovan Dan-Ovidiu (20%) şi Rusu Mircea-Dan (5%). Înurma tranzacţiei, ultimii doi au ieşit complet din companie. Nusunt disponibile informaţii legate de procentele pe care le auceilalţi după tranzacţie. Potrivit MedLife, Genesys a avut anultrecut o cifră de afaceri de peste 2 mil. euro, în timp ce pentru2011 şi-a bugetat o dublare. MedLife, cel mai mare jucător dupăcifra de afaceri, a avut anul trecut un business estimat de 40 mil.euro când a anunţat mai multe proiecte atât în Bucureşti, cât şi înţară. Bugetul total de investiţii alocat perioadei 2011-2013 estede 45 mil. euro. Din acţionariatul MedLife mai face parte IFC(divizia de investiţii a Băncii Mondiale) şi un fond de investiţii,Amundi (fost SGAM).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO