Companii

Pegasus: Ne vom asocia cu un fond de investitii sau cu un partener strategic

09.11.2007, 17:46 24

Compania de curierat Pegasus, care se asteapta in acest an la un rulaj intre patru si cinci milioane de euro din activitatea de curierat, se va asocia cu un fond de investitii sau cu un partener strategic, in vederea continuarii extinderii.
"Pe parcursul acestui an am avut discutii cu cateva fonduri de investtii, precum si cu jucatori din domeniul transportului si curieratului. Pana la jumatatea anului viitor vom hotari daca ne vom orienta catre un parteneriat stategic sau catre un fond de investitii", a spus Lucian Aldescu, general manager al Pegasus Courier. In primele trei trimestre ale acestui an, compania a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 60% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Pegasus si-a bugetat in acest an investitii de circa 0,5 mil. euro, in timp ce anul viitor valoarea investitiilor realizate se va dubla. Una dintre destinatiile investitiei estimata pentru 2008 va fi cresterea flotei cu circa 25-30%. In acest moment, flota companiei se ridica la 150 de camioane. Totodata, printre prioritatile investitionale ale companiei se numara si dezvoltatea hub-urilor de la Bucuresti si Sibiu, precum si investitiile in IT.
Compania obtine circa 50% din activitatea de curierat domestic, in timp ce restul veniturilor provin in mod egal din curieratul local (in interiorul oraselor) si curieratul international. In primavara acestui an, Pegasus a semnat un parteneriat cu primul jucator din domeniu de pe piata din Bulgaria, ECONT Express, urmarind si pentru urmatoarea perioada incheierea de parteneriate pe pietele din regiune.
"In prezent, curieratul regional contribuie cu mai putin de 5% la cifra de afaceri, dar a crescut foarte repede. Odata ce vom semna si alte parteneriate in regiune, ne asteptam la un ritm de crestere foarte alert", a spus Aldescu. Si alti jucatori de pe piata, precum Fan Courier sau Curiero, mizeaza pe parteneriatele incheiate in regiune.
Astfel, Curiero a incheiat recent un parteneriat cu operatorul ungar Sprinter, a patra companie de pe piata ungara, pentru a putea trimite colete in Ungaria.
Curiero se uita in continuare pe pietele din regiune, atat pentru parteneriate, cat si pentru achizitii. Pe piata de curierat international din Romania, principalii jucatori sunt DHL si TNT, in timp ce pe curieratul intern mai activeaza, in afara de Fan Courier si Curiero, Cargus sau TCE Logistica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO