Companii

Peste 11 milioane de euro din tesaturi antialergice

08.04.2005, 00:32 161

Compania romano-belgiana Textila Oltul din Sfantu Gheorghe, producatoare de tesaturi din bumbac antialergice, anunta pentru acest an o cifra de afaceri de 11,5 milioane de euro, in crestere cu 15% fata de 2004, si investitii de pana la 600.000 de euro.

"Din 2002 am inceput sa executam diferite tratamente speciale pe tesaturi, sub licente internationale pentru a ne mentine pe pietele de desfacere externe. Pentru obtinerea acestor licente, am efectuat probe de laborator care s-au dovedit a fi foarte costisitoare. Avand in vedere volumul mare de investitii din ultimii trei ani, anul acesta ne propunem sa le amortizam printr-un program investitional mai temperat", a declarat pentru ZF Transilvania Vlastimir Isakovic, directorul general Textila Oltul.

Incepand cu 2001, societatea a demarat un program investitional in retehnologizare si modernizare, care a atins valoarea de 4 milioane de euro pana la finele lui 2004.

"Am modernizat halele de productie, am achizitionat masini de tesut si de cusut moderne. De asemenea, am cumparat masini de vopsit si am pus in functiune o linie de finisare a tesaturilor cu o latime de pana la 320 cm", a mai spus Vlastimir Isakovic.

Textila Oltul detine licente din partea companiilor Teflon pentru tratament antimurdarie, Actigard - tratament antimicrobian, Microstop - tratament antiacarian si Actifresh (tratament antimiros).

Productia lunara a Textila Oltul este de 1.300.000 de metri patrati de tesatura finita, din care 95% este exportata in tari precum Belgia, Franta, Italia si Germania. In 2004, compania a exportat 12 milioane de metri patrati de tesatura finita.

Textila Oltul este o integrata de bumbac care cuprinde urmatoarele sectii: filatura, tesatorie, finisaj si croitorie. Compania are 1.250 de salariati, iar din actionariat fac parte firma belgiana Drapantex BVBA, care detine pachetul majoritar de 52%, SIF Moldova - 32% si alti actionari - 15,6%.

Compania belgiana a cumparat pachetul majoritar al societatii in 1999. Actiunile firmei se tranzactioneaza pe RASDAQ, ultima tranzactie perfectanduse la pretul de 35.000 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO