Companii

Petrom City va fi finalizat cu o intarziere de 9 luni

Petrom City va fi finalizat cu o intarziere de 9 luni
02.12.2009, 23:15 81

Petrom City, viitorul sediu central al celei mai mari companiidin Romania, va fi finalizat cu o intarziere de noua luni fata determenul anuntat initial potrivit caruia terminarea lucrarilor urmasa aiba loc la sfarsitul acestui an. Proiectul de 130 mil. euro vagazdui circa 2.500 de angajati ai Petrom, fiind compus din cincicladiri pe o suprafata de 100.000 mp in nordul Capitalei, laStraulesti.

"Datorita complexitatii proiectului, compania de constructii acerut reprogramarea datei de finalizare. La acest fapt aucontribuit si un proces de autorizare mai lung decat se anticipa,precum si constrangeri pe piata muncii in 2007 si 2008", explicareprezentantii Petrom. Constructorul proiectului este firmaaustriaca Alpine.

In 2008, momentul in care s-a dat startul la Petrom City, piatacontructiilor s-a confruntat cu un deficit major de muncitoricalificati. Anul acesta fost puse pe hold proiecte pe toatesegmentele, de la malluri (ParkLake Plaza din Titan sau Promenadadin Floreasca), ansambluri rezidentiale (Sunset Residence, Gardenof Eden, North Park) si proiecte de birouri (Anchor Plaza Metropolpe bulevardul Timisoara).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO