Companii

Pfizer: 150 de euro bonus pentru "o recomandare"

11.07.2007, 16:25 88

Angajatii diviziei locale a producatorului de medicamente Pfizer primesc un bonus de 150 de euro daca un candidat pe care il recomanda pentru angajare in cadrul companiei este recrutat.
"Angajatii care recomanda persoane pentru angajare care se dovedesc a fi eficiente primesc un bonus simbolic de 150 de euro", a declarat pentru ZF Mirela Iordan, human resources manager al Pfizer Romania.
Astfel, orice angajat din cadrul companiei poate propune candidati pentru pozitiile vacante, iar daca aceste propuneri se concretizeaza printr-o angajare, el va primi 150 de euro (480 de lei). Pfizer Romania face minimum una-doua angajari pe luna si va organiza o campanie de recrutare in luna decembrie a acestui an, in urma careia numarul angajatilor va creste cu circa 10%. In prezent, compania are 200 de angajati pe piata locala.
"Piata farmaceutica ofera printre cele mai cautate locuri de munca, alaturi de telecomunicatii si banking, iar salariul mediu lunar se situeaza intre 2.560 si 3.000 de lei (940 de euro - n.r.). Politica noastra salariala este aliniata pietei, fiind pozitionati la medianul pietei farmaceutice, iar previziunile salariale urmaresc tendinta acesteia, ceea ce pentru 2007-2008 inseamna o crestere de 8-10%, incluzand ajustarea proportionala cu rata inflatiei", spune Iordan.
Strategia de recompensare a Pfizer nu este singulara pe piata fortei de munca locala, in conditiile in care tot mai multi angajatori se confrunta cu o criza acuta de personal specializat. Astfel, furnizorul de servicii de business si solutii tehnologice Genpact Romania are o grila interna de recompensare a recomandarilor venite de la angajati, atat in bani, dar si sub alte forme, cum ar fi plata unei excursii la munte pentru angajatul care face cele mai multe recomandari pe un anumit proiect, intr-o perioada determinata de timp, dupa cum a declarat anterior Cristian Popescu, human resources vice president al Genpact Romania.
Metoda face parte din strategia globala de resurse umane a Genpact si a fost introdusa in filiala din Romania la inceputul anului trecut.
La nivel global, Pfizer este cel mai mare producator mondial de medicamente, fiind una dintre primele cinci companii din toate industriile in ceea ce priveste capitalizarea bursiera, avand peste 120.000 de angajati in toata lumea.
In Romania, compania a intrat in anul 1993, avand initial 10 angajati. Pfizer Romania a incheiat primele trei luni ale acestui an cu vanzari de peste 25 milioane euro pe piata locala, potrivit datelor companiei de cercetare a pietei Cegedim. Concurentii Pfizer pe piata locala sunt GSK, Hoffmann La Roche, Sanofi-Aventis sau Novartis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO