Companii

Piaţa de logistică fierbe. Ionuţ Dumitrescu discută cu mai mulţi posibili investitori pentru extinderea Element Industrial. Anca Damour ar putea fi implicată în proiect

Piaţa de logistică fierbe. Ionuţ Dumitrescu discută...

Autor: Bogdan Alecu

17.08.2021, 07:00 1266

Ionuţ Dumitrescu, fondatorul grupului Element, discută o asociere cu mai mulţi investitori pentru o extindere acelerată a businessului său din logistică, proiect în care ar putea fi implicată şi Anca Damour, potrivit datelor din piaţa imobiliară locală. Anca Damour a anunţat la începutul lunii august că pleacă din poziţia de executive board member al Carrefour în România.

Ionuţ Dumitrescu a mai colaborat şi cu Dedeman în trecut pe partea de investiţii şi au dezvoltat împreună proiectul ELI Park 1 din Chitila.

În ultimii doi ani sectorul logistic a cunoscut o dezvoltare accelerată şi a devenit starul pieţei imobiliare pe timp de pandemie datorită comerţului electronic.

Andrei Jerca, managing director la Element Industrial, declara în primăvara acestui an în cadrul unei conferinţe ZF faptul că potenţialul identificat de com­panie pe piaţa de logistică şi industrial pe următorul ciclu economic este de 2,5-3 mil. mp în dezvoltare. Element Industrial a început un nou proiect în Buftea, ELI Park 3, de încă 18.000 mp şi erau în aprilie 2021 în diferite stadii de autorizaţie încă 44.000 mp, iar până la finalul anului targetul era de a trece pragul de 100.000 mp de depozite dezvoltate de Element Industrial.

Următorul pas îl reprezintă extinderea la nivel naţional şi achiziţia de noi terenuri. La Bacău Element Industrial lucrează la un proiect de 24.000 mp, unul de 10.000 mp în zona Brăila-Galaţi unde se construieşte în prezent al treilea cel mai mare pod din Europa peste Dunăre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO