Companii

Piaţa de medicamente a crescut cu 6,9% în primele nouă luni

Piaţa de medicamente a crescut cu 6,9% în primele nouă luni

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana David

09.11.2011, 17:44 144

Piaţa de medicamente a atins 7,8 mld. lei (1,85 mld. euro) în primele nouă luni ale acestui an, în creştere cu 6,9% comparativ cu perioada similară din 2010, potrivit datelor companiei de analiză şi studii de piaţă Cegedim, care notează că această creştere marchează o revenire înaintea aplicării claw-back-ului.

"Aceste rezultate arată că, în ciuda dificultăţilor şi disfuncţionalităţilor, piaţa farmaceutică are potenţialul să revină, în primul rând din cauza nevoilor ridicate de sănătate şI tratament medicamenos, aşa încât prognoza noastră pentru întreg an 2011 se modifică în creştere la o valoare de 6,2%. Din păcate, aplicarea măsurilor cunoscute sub numele de claw-back induc incertitudini şi constrângeri suplimentare, care se vor menifesta mai pregnant anul viitor, pentru care prognozăm în acest moment o creştere de doar 4,7%", a spus Petru Crăciun, directorul general al Cegedim România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO