Companii

Piaţa farmaceutică merge spre un plus de 8% după stagnarea de anul trecut

Piaţa farmaceutică merge spre un plus de 8% după...

Autor: Ioana David

16.01.2014, 21:34 560

Piaţa de medicamente, care se ridică anual la 2,6 mld. euro şi care este susţinută în proporţie de 60-70% de către stat, ar putea înregistra o creştere de 3-8% în 2014, arată estimările jucătorilor din industrie. În acest fel, industria de medicamente ar reveni pe plus după stagnarea de anul trecut, iar până în 2017 perspectivele sunt ca ritmul mediu anual de creştere să fie de 6-9%.

„Consider că piaţa se va extinde, într-un ritm mai mare decât în anii precedenţi, datorită actualizării mult-aşteptatei liste (de produse compensate – n.red.). Se aşteaptă ca până în 2016 România să reprezinte piaţa farmaceutică cu a treia cea mai ridicată rată de creştere (...)“, spune Jacopo Murzi, managing director al Janssen România, compania farmaceutică a Johnson & Johnson.

Managerii din industria medicamentelor sunt cu ochii aţintiţi anul acesta către noua lista de compensate, făcută publică de Ministerul Sănătăţii înainte de Crăciun şi care s-ar putea implementa din martie. Medicamentele de pe noua listă vor genera în primul an vânzări de 110 mil. euro, potrivit estimărilor ministerului.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO