Companii

Piaţa s-a prăbuşit cu 65%

04.07.2010, 23:34 23

Cei mai mari cinci jucători din piaţa de consultanţă imobiliarăau avut anul trecut venituri cumulate mai mici cu 65% pe fondulprăbuşirii pieţei, încasând onorarii totale de doar 11,8 mil. eurofaţă de 33,7 mil. euro în 2008, potrivit datelor de la RegistrulComerţului, citate de Mediafax.

Cea mai abruptă scădere a afacerilor a înregistrat-o ColliersInternational, cu un minus de 84%, firma condusă de BogdanGeorgescu pierzând poziţia de lider al pieţei în funcţie de cifrade afaceri, loc ce a fost ocupat de Cushman & Wakefield.Cushman şi Jones Lang LaSalle au avut cele mai mici scăderi aleafacerilor anul trecut, de 36%, respectiv 15%, şi datorităfinalizării mallului Cotroceni Park din Bucureşti, ai cărui agenţide închiriere au fost. Colliers, Cushman, Jones Lang LaSalle şi BNPParibas Real Estate au înregistrat pierderi anul trecut, singurafirmă profitabilă fiind DTZ Echinox.

După mai mulţi ani de creştere susţinută şi marje de profit cudouă cifre, consultanţii imobiliari simt din plin în prezentscăderea pieţei de real estate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO