Companii

Plăţile directe ale pacienţilor au ajuns la 65% din afacerile Regina Maria

Plăţile directe ale pacienţilor au ajuns la 65% din...

Autor: Ioana David

23.09.2013, 00:08 138
Plăţile directe ale pacienţilor pentru serviciile medicale efectuate au ajuns să genereze în prezent 60-65% din afacerile operatorului Regina Maria, deţinut de fondul de investiţii Advent Internaţional, comparativ cu 55% la nivelul anului trecut.
 
„Am crescut (…) în zona de retail, cea mai mare creştere având-o în zona de spitale, de 38%, lărgind foarte mult gama intervenţiilor chirurgicale. Ne-am consolidat echipele medicale pe fiecare specialitate. (…) Restul liniilor de business sunt în buget sau un pic peste. În zona de corporate am ajuns la 185.000 de abonaţi după primele 6 luni ale anului“, a spus Fady Chreih, directorul executiv al Regina Maria.
 
Plăţile directe sau fee-for-service sunt acele plăţi pe care le fac pacienţii care nu au asigurări ori abonamente de sănătate sau care nu sunt acoperite de acestea.
 
O estimare recentă a ZF arată că plăţile directe ale pacienţilor se ridică la peste 200 mil. euro la nivelul pieţei serviciilor me­dicale private. Industria privată de servicii me­dicale se ridică la 500-600 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO