Companii

Pleaca sau nu Ion Dragne, numarul doi de la Musat & Asociatii?

30.05.2010, 23:38 418

Avocatul Ion Dragne, numarul doi in cadrul casei de avocaturaMusat & Asociatii, unde ocupa pozitia de deputy senior partner,ar urma sa paraseasca firma pentru a fonda propria casa deavocatura, potrivit unor surse din piata citate de Mediafax.

Dragne ar putea parasi firma alaturi de mai multi avocati dincadrul departamentului de litigii, pe care il coordona alaturi deGheorghe Musat. Alaturi de Dragne ar putea parasi firma un altpartener in cadrul Musat & Asociatii, respectiv Delia Bosman(Topoleanu), specializata, de asemenea, in litigii.

Musat & Asociatii a trecut prin mai multe divizari de-alungul timpului, dar reprezentantii firmei spun ca nu se puneproblema unei noi despartiri, cel putin pana la finalul acestui an."Doamna Delia Bosman (Topoleanu) este in prezent in concediu pentruingrijirea copilului, iar domnul Ion Dragne isi desfasoara in modobisnuit activitatea in cadrul firmei Musat & Asociatii, o vaface si in luna iulie, precum si in noiembrie si decembrie", a fostraspunsul oficial al firmei conduse de avocatul Gheorghe Musat.

Departamentul de litigii si arbitraj al firmei Musat &Asociatii este unul dintre cele mai mari in cadrul firmelor deprofil, numarand aproximativ 20 de avocati.

In cadrul firmelor de avocatura au aparut in ultimii ani deseorirupturi la varf, din dorinta unor avocati de a-si fonda propriaafacere si a "pune numele pe usa".

Cele mai multe au avut loc din cadrul firmelor Musat &Asociatii, precum si din cadrul biroului local al casei deavocatura britanice Linklaters.

Astfel, de la Musat au plecat avocatii care au fondat firmeprecum Tuca Zbarcea & Asociatii sau Vilau & Mitel, precumsi Ernest Popovici, care dupa un "mariaj" de doi ani cu Musat, adecis sa reinfiinteze firma Popovici & Asociatii, devenitaintre timp Popovici Nitu & Asociatii.

Cu avocati din cadrul Linklaters au fost formate casele deavocatura Radu Taracila Padurari Retevoescu (RTPR), firma asociatain prezent cu Allen & Overy, Bulboaca & Asociatii sauKinstellar, in timp ce alti avocati din cadrul firmei britanice aucontribuit la fondarea Peli Filip (alaturi de mai multi avocatiplecati de la NNDKP - Nestor) sau a biroului local al DLAPiper.

In aceste conditii, plecarea lui Ion Dragne nu ar reprezenta osurpriza majora intr-o piata a avocaturii care nu a fost afectatade criza la fel ca alte servicii de consultanta si in caredepartamentul de litigii a devenit un domeniu-cheie in firmele deavocatura, in conditiile cresterii numarului de disputecomerciale.

Musat & Asociatii este una dintre cele mai vechi si mai marifirme de avocatura din Romania, cu o prezenta de 20 de ani pe piatade profil si incasari de 12,6 milioane de euro in 2009, ocupandpozitia a treia intr-un top al cifrelor de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO