Companii

Polisano ar putea opera un spital de dimensiuni mari

24.05.2007, 17:57 23

Divizia de servicii medicale a grupului Polisano, cu activitati de distributie si retail de medicamente, estimeaza pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri de peste 30% fata de 2006, ca urmare a extinderii activitatii din Sibiu si Bucuresti. Compania a incheiat anul 2006 cu afaceri de 11,5 mil. lei (3,23 mil. euro), in crestere cu peste 25% fata de anul 2005.
"Extinderea prezentei noastre in Bucuresti, dar si cresterea naturala a pietei vor determina in principal cresterea cifrei de afaceri. Observam o crestere sustinuta a pietei abonamentelor destinate companiilor dar si a serviciilor cu plata destinate persoanelor fizice", a declarat Cristian Sas, directorul pentru Bucuresti al companiei.
Divizia de servicii medicale a grupului Polisano este compusa din doua entitati juridice separate, Clinica Polisano SRL, operator de policlinici si Centrul Medical Polisano, operator de spitale. Actionariatul celor doua este reprezentat de familia Vonica.
In acest moment, in cadrul diviziei de servicii medicale a Polisano lucreaza 150 de persoane (fara colaboratori), urmand ca numarul lor sa creasca odata cu deschiderea noilor centre din Bucuresti.
Divizia de servicii medicale a Polisano opereaza un spital, o clinica, un laborator si un centrul de fertlizare din Sibiu, in timp ce in Bucuresti sunt operationale doua clinici si un laborator, alte doua clinici fiind in curs de amenajare.
"Pentru noi 2006 a fost anul intrarii pe piata din Bucuresti, concretizat prin deschiderea primelor doua centre, unul in Piata Unirii si al doilea in cadrul complexului Plaza Romania din Drumul Taberei. La Sibiu a fost deschis centrul de fertilizare in vitro si laboratorul de anatomie patologica", a mai spus Cristian Sas.
El a precizat ca anul acesta se va continua extinderea in Bucuresti cu noi centre medicale si de asemenea cauta "oportunitati pentru operarea unui spital de capacitate medie sau mare".
"Investitiile noastre sunt sustinute din resurse proprii si daca va fi cazul vom cauta si alte surse de finantare", a mai spus Sas.
Clinica Polisano se pozitioneaza ca un furnizor de servicii medicale pe baza de abonament, fiind proiectat pentru companiile care subscriu pentru angajatii lor abonamente de sanatate. Compania nu lucreaza cu nicio societate de asigurari preferand sa dezvolte portofoliu propriu de abonamente.
Piata serviciilor medicale private este evaluata la 200 mil. euro si are un ritm de crestere de peste 15% anual, fiind concentrata in Capitala. Aici avansul pietei depaseste 30%.
Principalii jucatori pe acest segment sunt Medicover, MedLife, MedSana, Centrul Medical Unirea, Sandor si Clinica Polisano.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO