Companii

Polul de business Barbu Vacarescu-Floreasca prinde contur: dezvoltatorii ridica trei etaje pe luna la turnurile de birouri

Polul de business Barbu Vacarescu-Floreasca prinde contur: dezvoltatorii ridica trei etaje pe luna la turnurile de birouri
16.07.2009, 18:04 158

Polul de birouri din zona Barbu Vacarescu-Floreasca va cuprinde inca din primele luni ale anului viitor doua cladiri noi - Nusco Tower si Lakeview - care vor furniza peste 40.000 de metri patrati de birouri in urma unor investitii de 100 de milioane de euro.
Structurile Nusco Tower si Lakeview, situate in capatul dinspre Pipera al strazii Barbu Vacarescu din Bucuresti, se ridica pe zi ce trece. Celor doua cladiri li se adauga Floreasca Business Park si Oracle Tower - construite deja - si turnul de 36 de etaje SkyTower, a carui finalizare este programata pentru 2012.

Magazine sub birouri
"Am ajuns la etajul 13 cu structura imobilului Nusco Tower, care va avea in total 18 etaje si va fi livrat in luna aprilie a anului viitor. Ritmul de constructie este de circa trei etaje lunar si am semnat acorduri de principiu (head of terms - n.r.) cu doua companii care vor sa inchirieze peste 6.000 de metri patrati in proiect", a declarat Michele Nusco, CEO si actionar al companiei italiene Nusco. Proiectul implica investitii totale de aproximativ 50 de milioane de euro, finantarea fiind asigurata in proportie de 70% printr-un credit obtinut de la UniCredit. La primele etaje ale cladirii vor fi amenajate spatii comerciale cu o suprafata de 2.000 mp, in timp ce suprafata inchiriabila a birourilor va fi de 17.000 de metri patrati.
Chiriile din zona sunt mai mici decat in Piata Victoriei, reprezentantii Nusco declarand ca primele contracte vor fi semnate la 16 euro/metrul patrat, in timp ce ultimele contracte vor fi gandite astfel incat nivelul mediu al chiriilor sa urce la 17-18 euro/metrul patrat. In Piata Victoriei, nivelul mediu al chiriilor este de 20 - 22 euro/mp, potrivit celor mai recente informatii.
"Corporatiile din FMCG si IT, care sunt deja prezente in zona Barbu Vacarescu, continua sa se extinda. Bancile se muta mai putin in aceasta perioada", a declarat Horatiu Florescu, presedinte al companiei de consultanta imobiliara The Advisers/Knight Frank, agentul de inchiriere a proiectului.
Florescu, pe vremea cand era vicepresedinte al Colliers International, a inchiriat si cea mai mare parte a spatiilor din imobilul Floreasca Business Park, ridicat de Portland Trust, dar si in imobilul Lakeview, dezvoltat de AIG/Lincoln si Fabian.

Aproape de aeroport
"Constructia progreseaza intr-un ritm bun. Am ajuns la etajul opt cu structura (imobilul de birouri Lakeview va avea 14 etaje - n.r.) si, in ciuda faptului ca avem ceva intarzieri, speram sa finalizam cea mai mare parte a constructiei in acest an, iar in prima parte a anului viitor chiriasii sa se poata muta in noile spatii", a declarat Sven Lemmes, country manager al companiei AIG Lincoln.
Cladirea Lakeview implica o investitie de 50 de milioane de euro pentru constructia unor spatii de birouri cu o suprafata inchiriabila de 24.000 de metri patrati. Mai mult de 90% din spatiile de birouri cu o suprafata de 24.000 de metri patrati ale cladirii au fost preinchiriate de trei companii - o banca, o firma din FMCG si o firma de consultanta.
"Inca de cand am cumparat terenul ne-am gandit ca este o zona care se va dezvolta mult datorita conexiunii bune catre aeroport si a prezentei mijloacelor de transport in comun. Suntem constienti insa ca nivelul chiriilor nu va ajunge la valorile din Piata Victoriei", a mai spus Lemmes de la AIG.
Printre avantajele zonei Barbu Vacarescu se numara si apropierea de statia de metrou Aurel Vlaicu care faciliteaza accesul cu zona de sud a Capitalei.
Dezvoltarea zonei ar putea continua si in afara acestor proiecte, un proprietar important de terenuri din zona fiind italienii de la Nusco, acestia planuind alte investitii in zona. "Mai avem o parcela de teren cu deschidere la Gara Herastrau, unde am achitat inclusiv autorizatia de constructie. Putem incepe lucrarile chiar maine, dar asteptam sa vedem ce se intampla cu procesul de inchiriere de la Nusco Tower", a mai declarat Michele Nusco.
Grupul Nusco este controlat de omul de afaceri italian Mario Nusco si fiii acestuia, Luigi si Michele, si detine in Bucuresti proprietati evaluate la 400 de milioane de euro - terenuri in Pipera, Tunari sau Pantelimon, cladiri de birouri mai mici pe strada Nicolae Caranfil, pe Calea Floreasca sau in Aviatorilor si spatii comerciale in zone precum Berceni, Militari sau Stefan cel Mare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO