Companii

Porsche accelereaza spre vanzari de 12,7 mil. euro, cu 70% din masini cumparate in leasing

Porsche accelereaza spre vanzari de 12,7 mil. euro, cu 70% din masini cumparate in leasing

Timpul de livrare pentru un Porsche Cayenne S este de trei luni

29.10.2007, 19:34 28

Vanzarile automobilelor sport marca Porsche se vor majora in acest an cu 72% in comparatie cu 2006, pana la aproximativ 12,7 mil. euro.
Reprezentantii marcii germane au revizuit in sens pozitiv estimarile de crestere pentru acest an, pana la 150 de unitati, cu 15,3% peste targetul initial stabilit la inceputul anului.
"Reestimarea targetului din acest an s-a facut in primul rand pe fondul lansarii noii generatii a lui Cayenne (SUV-ul sport al gamei Porsche - n.red.). Din cele 150 de unitati ce vor fi comercializate in acest an, modelul Cayenne va reprezenta 66%", a declarat George Moisescu, directorul de marca al Porsche, din cadrul Porsche Romania.
In primele zece luni ale anului, vanzarile Porsche pe piata locala sunt estimate sa ajunga la 130 de unitati, adica estimarile pentru 2007 stabilite la inceputul anului, potrivit reprezentantilor Porsche Romania.
Vanzarile din acest an ale companiei pe piata locala ar putea fi evaluate la 12,75 de milioane de euro, valoare aferenta unor vanzari totale de 150 de unitati si unui pret mediu de 85.000 de euro, fara TVA, pentru un model. Cel mai ieftin model Porsche este Boxter, al carui pret incepe de la 41.486 de euro, fara TVA, in timp ce cel mai scump, 911 GT2, ajunge la 177.481 de euro, model care ofera performante dinamice superioare unui 911 Turbo.
Ritmul de crestere al vanzarilor Porsche pe piata locala din urmatorii ani va fi de aproximativ 15%, potrivit estimarilor Porsche Romania. "Cresterea din acest an, cu aproape 100% s-a datorat lansarii modelului Cayenne care detine o cota importanta din vanzari. In anii urmatori, cresterea se va stabiliza la aproximativ 15 procente", a spus Moisescu.
Aproximativ 70% dintre cei care cumpara un Porsche apeleaza la leasing, dintre care o treime il achizitioneaza prin intermediul Porsche Leasing. "Majoritatea clientilor opteaza pentru o perioada de leasing de trei ani si avans de 30% din valoarea automobilului", a subliniat Moisescu.
In tara sunt inmatriculate aproximativ 1.000 de automobile marca Porsche, dintre care 500 sunt importate oficial, in timp ce restul sunt achizitionate din afara ca masini second-hand. Un procent de 70% din clientii Porsche opteaza pentru modele personalizate si configurate individual, in timp ce 30% prefera modelele de stoc, ale caror configuratii sunt realizate de importator.
Cel mai lung timp de asteptare pentru un Porsche este de 12 luni in cazul modelului 911 Turbo, in timp ce pentru SUV-ul Cayenne S, acesta este de trei luni. "In comparatie cu Cayenne Turbo, modelul de varf al gamei, al carui timp de asteptare este cuprins intre sase si opt luni, in functie de configuratie, pentru Cayenne S s-a obtinut reducerea timpului de livrare la aproximativ trei luni", a subliniat Moisescu.
Urmatorul model Porsche ce va fi lansat pe piata locala este Panamera, un coupe cu patru usi ce va concura cu viitorul Aston Martin Rapide, dar si cu Maserati Quattroporte. Cel mai probabil, Porsche Panamera va fi lansat in cadrul Salonului Auto de la Geneva, in primavara lui 2009.
"Primele informatii cu privire la preturi si versiuni ale noului Panamera vor fi disponibile in primavara lui 2008, cand se vor putea prelua si primele comenzi. Pe piata locala estimam vanzari de cateva zeci de unitati in 2009. Pretul acestuia va fi de aproximativ 100.000 de euro", a declarat Moisescu.
In prezent, Porsche detine un singur showroom pe piata locala, amplasat in cadrul Porsche Bucuresti Nord, in 2008 fiind programat deschiderea celui de-al doilea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO