Companii

Poşta Română cumpără în leasing 132 de maşini

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Adrian Dumitrache

09.09.2013, 19:51 160

Poşta Română va organiza în a doua parte a lunii octombrie o licitaţie pentru cumpărarea în leasing financiar a 132 de autovehicule, valoarea contractului fiind estimată la 1,62 milioane de euro (cu TVA) pentru următorii trei ani. „Autovehiculele vor fi achiziţionate prin Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional 2013 - RABLA“, se arată în anunţul de participare publicat pe www.e-licitatie.ro.

La finele perioadei de leasing, Poşta Română îşi va exercita dreptul de opţiune în sensul dobândirii dreptului de proprietate asupra obiec­telor în leasing.

WikiZF: Profilul companiei Poşta Română

Autovehiculele vor fi achiziţionate din surse proprii ale operatorului naţional poştal.

În prima jumătate a acestui an, Poşta Română a organizat două licitaţii pentru achiziţionarea în leasing financiar a unui număr de 732 de auto­vehicule.

Prima licitaţie a fost câştigată de Porsche Ro­mânia, care s-a angajat să furnizeze ope­ratorului poştal 607 auto­vehicule, contractul fiind încheiat pentru suma de 8,23 milioane de euro (TVA in­clusă) în următorii trei ani.

A doua licitaţie a vizat cumpărarea în leasing finan­ciar a unui număr de 125 de autoturisme, valoarea contractului fiind estimată la 1,61 milioane de euro, cu TVA, în următorii trei ani. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor a expirat la 9 aprilie, dată până la care s-au înscris societăţile Operational Finop Leasing şi RCI Leasing.

Licitaţia a fost anulată în luna iulie, conform datelor www.e-licitatie.ro, motivul fiind „abateri grave de la prevederile legislative, care afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului“.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO