Companii

Praktiker a mandatat Casa Transilvania să restructureze cheltuielile cu chiriile, o miză de 15-20 mil. euro/an

România este o piaţă dură în bricolaj pentru nemţi

România este o piaţă dură în bricolaj pentru nemţi

Autor: Cristi Moga

25.10.2013, 00:08 229

Cu o legislaţie a insolvenţei în curs de schimbare şi o piaţă a construcţiilor care nu dă semne solide de revenire, subsidiara locală a grupului german Praktiker încearcă să îşi restructureze cheltuielile fără a apela la procedura insolvenţei, o lege care conferă drepturi, dar şi obligaţii şi prejudicii de imagine.

Astfel, compania a început negocierile cu proprie­tarii spaţiilor în care îşi desfăşoară activitatea cele 27 de magazine pe care le operează la nivel local, proces cu o miză estimată de ZF la 15-20 de milioane de euro/an.

Praktiker AG, compania-mamă a grupului german, a intrat în insolvenţă în luna iulie a acestui an, moment în care în piaţa locală au început să apară între­bări cu privire la situaţia şi viitorul Praktiker România. Afacerile compa­niei de bricolaj, care a fost liderul pieţei până în 2009, au fost în 2012 la jumătate faţă de maximul atins în 2008, în timp ce pierderile nete cumulate în ultimii patru ani s-au ridicat la 48 de milioane de euro. În aceste condiţii, în urmă cu câteva săptămâni repre­zent­an­ţii Praktiker au apelat la Casa de In­sol­venţă Transil­vania pentru servicii de restructurare financiară în afara insol­venţei, evitând astfel o procedură care în cele mai multe cazuri lezează ima­ginea companiilor şi afectează relaţiile cu partenerii.

După mai mult de 100.000 de insol­venţe în ultimii cinci ani, în mediul de business s-a generalizat o opinie conform căreia o bună parte din firmele intrate în insol­venţă urmăresc frau­darea creditorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO