Companii

Primăria Bucureşti reintroduce taxa hotelieră. Hotelierii: Să ne spună ce vor face cu banii

Primăria Bucureşti reintroduce taxa hotelieră....

Autor: Mirabela Tiron

06.01.2014, 00:05 214
Taxa hotelieră  impusă în acest an unităţilor de cazare din Capitală ar putea rotunji conturile Primăriei Generale a Bucureştiului cu un milion de euro, potrivit calculelor ZF. Ofi­cialii Primăriei nu au anunţat public ce venituri aşteaptă din această taxă şi nici cum vor fi folosiţi banii colectaţi.
 
Toate hotelurile din Bucureşti, dar şi uni­tăţile de cazare ce funcţionează în regim ho­telier (apartamente, de exemplu) vor solicita ce­lor care se cazează plata unei taxe hoteliere de 1% din costul cazării. În Capitală sunt 11.000 de camere în hoteluri, gradul mediu de ocu­pare fiind de 56%, iar tariful mediu de 47 de euro, potrivit lui Lucian Marinescu, consultant în turism.
 
„Se instituie taxa hotelieră în municipiul Bucureşti din 2014. Taxa hotelieră se calcu­lea­ză prin aplicarea cotei de 1% la tarifele  de cazare practicate de unităţile de cazare“, po­tri­vit unei hotărâri aprobate de Consiliul Ge­neral al municipiului Bucureşti. Cota de 1% se aplică la valoarea totală a tarifului de cazare pen­tru fie­care zi de sejur a turistului, valoare care nu include TVA. Potrivit Codului fiscal, ad­mi­nis­traţia poate impune unităţilor de ca­zare o taxă ce variază între 0,5 şi 5% din tariful de cazare.
 
„Ideea de a introduce o astfel de taxă este corectă, se practică, însă problema este legată de cum vor fi folosiţi aceşti bani, dacă vor fi folosiţi pentru a crea o imagine pentru Bu­cu­reşti, pentru a face materiale de promovare. Să fie folosiţi corect banii“, a spus Lucian Ma­rinescu, consultant în turism în cadrul com­paniei Trend Hospitality.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO