Companii

Primul zgarie-nori, la Timisoara, in lucru de anul viitor

19.04.2004, 00:00 273



Lucrarile de constructie la blocul turn pe care Grupul Tender intentioneaza sa-l ridice la Timisoara, investitie estimata la 40 milioane de euro, vor incepe anul viitor, a declarat pentru Ziarul Financiar, editia de Transilvania, Dan Manolache, presedintele diviziei imobiliare a grupului.



Blocul turn, care va avea peste 130 de metri inaltime, se va numara printre cele mai inalte cladiri din Romania. Cladirea va avea 60 de etaje, destinate spatiilor de birouri, centrelor de afaceri si sediului central a Euroregiunii DKMT (Dunare - Cris - Mures - Tisa) care cuprinde o regiune autonoma si opt judete din Romania (Arad si Timis), Ungaria si Iugoslavia. Suprafata desfasurata a proiectului va avea 55.000 de metri patrati.



Solutia proiectului a fost prezentata de arhitectul japonez Tasuka Yamamoto, de realizarea acestuia urmand sa se ocupe arhitectul Dragos Bocan, impreuna cu un grup de arhitecti tineri.



"Forma arhitectonica este una dintre cele mai moderne din Europa, dar realizabila acum si in Romania, cu mijloace tehnologice de ultima generatie", a spus Dan Manolache. El a adaugat ca proiectul a trecut la stadiul de fezabilitate, in vara se va incepe proiectul tehnic si anul viitor vor incepe lucrarile de constructie.



Blocul turn face parte dintr-un proiect mai amplu al companiei Tender, care prevede realizarea unui cartier rezidential, amplasat chiar in centrul Timisoarei. "Cartierul rezidential este considerat ca prima dezvoltare din tara si prin valoarea proiectului se va produce o schimbare de fond a orasului de pe Bega", a mai spus oficialul grupului Tender.



Planurile grupului pentru acest an includ investitii de peste 15 milioane de euro, in dezvoltarea mai multor proiecte: realizarea a 1.200 de apartamente la Timisoara, a 1.300 de apartamente la Bucuresti si a 84 de apartamente la Hunedoara. "Investitia planificata pe urmatorii 5-7 ani se ridica la 230 milioane de euro", declara Dan Manolache. El sustine ca, de la infiintare, in iunie 2003, Grupul Imobiliat Tender s-a concentrat pe construirea in marile orase (Timisoara, Bucuresti, Cluj, Constanta) de locuinte plurifamiliale sau unifamiliale, de spatii de birouri, centrele comerciale si parkinguri, investitiile realizate pana in prezent depasind 8 milioane de euro.



Grupul de firme Tender, condus de omul de afaceri timisorean Ovidiu Tender care are o avere estimata la 140 de milioane de dolari, activeaza in diverse domenii de activitate de la constructii, imobiliare, servicii petroliere, pana la furnizarea de echipamente pentru industria energetica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO