Companii

Producătorul Angelli a ajuns la afaceri de 11 milioane de euro din vinuri spumante

Producătorul Angelli a ajuns la afaceri de 11 milioane...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

08.03.2014, 13:02 625
Angelli Spumante&Aperitive, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa vinu­ri­lor spumante, a înregistrat anul trecut o ci­fră de afaceri de peste 11 mil. euro, în creş­te­re uşoară comparativ cu anul precedent, când compania a raportat un rulaj de 50 mil. lei (10,7 mil. euro), conform calculelor ZF pe ba­za datelor furnizate de companie.
 
„Anul 2013 nu a fost un an uşor, mai ales dato­rită creşterii de acciză la spirtoase de la 750 euro/hl la 1.000 euro/hl. Această decizie de creştere a accizei a avut în mod cert o in­flu­enţă negativă asupra unuia dintre cele mai vân­dute produse Angelli şi anume Angelli Cherry“, a declarat Marius Obriten­schi, care a fost promovat în 2012 în func­ţia de ge­ne­ral manager al companiei, du­pă ce anterior a ocupat poziţia de director de marketing.
 
Compania, care iniţial se numea Astese Production, a fost fondată în 1994 şi a fost preluată de grupul german Henkell & Co. în 2003, iar în prezent are în portofoliu atât vinuri spumante, cât şi vermut (Ver­mouth Bianco şi Vermouth Rosso), lichio­ruri (Lichior Cherry, Lichior Fragola, Li­chior Afi­ne şi altele), lichioruri cremă, dar şi produse de import (vinuri spumante, vinuri liniştite, brandy, bitter, brandy şi altele). Angelli deţine o unitate de producţie în Capitală, iar numărul de angajaţi ai companiei este de circa 100 de persoane. Produsele „made in Romania“ ajung şi la export în mai multe ţări precum Spania, Italia, Ungaria, Grecia, Germania sau Marea Britanie.
 

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO