Companii

Producătorul apei Zizin, controlat de familia Lazăr din Braşov, a făcut profit de 6 milioane de lei. Apa minerală naturală Zizin îşi are originea în Munţii Ciucaş

În 1998, Apemin Zizin a fost compania care a introdus pentru prima dată pe piaţa locală varianta de sticlă de plastic (PET) de 5 litri pentru apa minerală plată.

În 1998, Apemin Zizin a fost compania care a introdus pentru prima dată pe piaţa locală varianta de sticlă de plastic (PET) de 5 litri pentru apa minerală plată.

Autor: Laurentiu Cotu

27.09.2021, 18:20 487

Apemin Zizin, producător de apă minerală naturală din judeţul Braşov, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 65,6 mil. lei (13,6 mil. euro), în creştere cu 4% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de peste 6 mil. lei (1,2 mil. euro), mai mult cu 24% faţă de anul precedent, când câştigul net al Apemin Zizin a fost de aproximativ 4,8 mil. lei (1 mil. euro), conform datelor publice. Compania a ajuns în 2020 la un număr mediu de 132 de angajaţi.

Apemin s-a concentrat în ultimii ani pe creşterea brandului Zizin, pe care l-a susţinut prin campanii de promovare şi campanii promoţionale. În 2017, compania a renunţat la o parte dintre con­tracte pentru realizare de mărci proprii pentru re­ţele­le de magazine. Mărcile pri­vate au ajuns în unii ani chiar şi la mai mult de jumă­tate din vânzările anuale ale companiei, conform datelor furnizate anterior de repre­zentanţii îmbuteliatorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO