Companii

Producătorul de ciuperci Boglar Champ din Sălaj: „A doua fabrică are o capacitate de 1.500 de tone de ciuperci lunar, dar acum producem 300 de tone, în cinci ani estimăm că vom ajunge să producem la capacitate maximă“

Producătorul de ciuperci Boglar Champ din Sălaj: „A...

Autor: Mirabela Tiron

30.01.2024, 16:45 289

♦ Compania, care cultivă ciuperci în satul Nuşfălău, de lângă Zalău (jud. Sălaj), a finalizat investiţia de 30 mil. euro în a doua fabrică anul trecut ♦ „90% dintre angajaţi provin din satele şi comunele judeţului Sălaj, aducem oamenii cu microbuzele pe o rază de 50 km“.

Boglar Champ, un business fondat în 2002, care se ocupă de culti­varea ciupercilor în satul Nuşfălău, judeţul Sălăj, a finalizat anul trecut cu afaceri de 134 milioane de lei (27 mil. euro), în creştere cu 20% faţă de anul anterior, iar pentru acest an estimea­ză un avans tot cu două cifre, potrivit oficialilor companiei.

„A doua fabrică are o capacitate de 1.500 de tone de ciuperci lunar, dar acum producem 300 de tone, în cinci ani estimăm că vom ajunge să producem la capacitate maximă în funcţie de cum evoluează şi piaţa. Încercăm să producem cât mai mult pentru a asigura cererea pe consumul intern şi oamenii să mânance din producţia locală, nu din importuri“, a spus pentru ZF Nemeti Gergely, care a fondat acest business în urmă cu mai bine de două decenii. În perioa­da 1999-2022 el a lucrat ca şef de fermă la un producător de ciuperci din Ungaria şi ulterior a revenit în ţară şi a fondat propriul business pe această piaţă.

Prin dezvoltarea celei de-a doua fabrici, o investiţie de 30 mil. euro, compania a dublat capacitatea de producţie. Compania produce lunar 1.200-1.300 de tone de ciuperci în prezent şi 90% din producţie o vinde în marile magazine de pe piaţa locală iar restul o trimite la export în Ungaria, Italia şi Germania. Compa­nia Boglar Champ, care se prezintă ca fiind cel mai mare producător local de ciuperci, cultivă pe lângă ciupercile champignon şi ciuperci pleurotus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO