Companii

Un producător de ciuperci din judeţul Sălaj, Boglar Champ, vinde 1.200 de tone de ciuperci lunar şi estimează afaceri de 140 mil. lei în acest an

Un producător de ciuperci din judeţul Sălaj, Boglar...

♦ Compania a fost fondată în urmă cu mai bine de două decenii şi cultivă ciuperci în satul Nuşfălău de lângă Zalău (judeţul Sălaj) ♦ Anul trecut, antreprenorul a investit în dublarea capacităţii de producţie şi a preluat o fabrică de compost din Ungaria.

Boglar Champ, un busi­ness fondat în 2002 care se o­cupă de cultivarea ciupercilor în satul Nuşfălău, judeţul Sălaj, a finalizat anul trecut cu afaceri de 111 milioane de lei, în creş­te­re cu 12% faţă de anul an­terior, potrivit datelor publice.

„Producem lunar 1.200 -1.300 de tone de ciuperci şi 90% din produc­ţie o vindem în marile magazine de pe piaţa locală. Doar o mică parte trimitem la export în Ungaria, Italia şi Germania“, a spus pentru ZF Nemeti Gergely, care a fondat acest business în urmă cu mai bine de două decenii. În perioada 1999-2022 el a lucrat ca şef de fermă la un producător de ciuperci din Ungaria şi ulterior a revenit în ţară şi a fondat propriul business pe această piaţă. Compania pe care o conduce a primit recent premiul Campioni în Business pe regiunea Transil­vania în ca­drul proiectului realizat de PwC, Enterprise Investors şi Raiffeisen.

Compania Boglar Champ, care se pre­zintă ca fiind cel mai mare producător local de ciuperci, cultivă pe lângă ciupercile cham­pignon şi ciuperci pleurotus, potrivit datelor de pe site-ul firmei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO