♦ Compania a fost fondată în urmă cu mai bine de două decenii şi cultivă ciuperci în satul Nuşfălău de lângă Zalău (judeţul Sălaj) ♦ Anul trecut, antreprenorul a investit în dublarea capacităţii de producţie şi a preluat o fabrică de compost din Ungaria.
Boglar Champ, un business fondat în 2002 care se ocupă de cultivarea ciupercilor în satul Nuşfălău, judeţul Sălaj, a finalizat anul trecut cu afaceri de 111 milioane de lei, în creştere cu 12% faţă de anul anterior, potrivit datelor publice.
„Producem lunar 1.200 -1.300 de tone de ciuperci şi 90% din producţie o vindem în marile magazine de pe piaţa locală. Doar o mică parte trimitem la export în Ungaria, Italia şi Germania“, a spus pentru ZF Nemeti Gergely, care a fondat acest business în urmă cu mai bine de două decenii. În perioada 1999-2022 el a lucrat ca şef de fermă la un producător de ciuperci din Ungaria şi ulterior a revenit în ţară şi a fondat propriul business pe această piaţă. Compania pe care o conduce a primit recent premiul Campioni în Business pe regiunea Transilvania în cadrul proiectului realizat de PwC, Enterprise Investors şi Raiffeisen.
Compania Boglar Champ, care se prezintă ca fiind cel mai mare producător local de ciuperci, cultivă pe lângă ciupercile champignon şi ciuperci pleurotus, potrivit datelor de pe site-ul firmei.