Companii

Producatorul de biscuiti Arslan, in insolventa

11.05.2010, 23:12 907

Compania Arslan Prodimpex, controlata de mai multi antreprenoriturci, care detine o fabrica de biscuiti la Popesti-Leordeni, langaBucuresti, a intrat in insolventa la cererea actionarilor.

Compania are aproximativ 250 de angajati in acest moment siintentioneaza sa continue productia, potrivit reprezentantilorArslan, care insa nu au oferit mai multe detalii despre cauzeleintrarii in insolventa a firmei.

Arslan Prodimpex a avut in 2008 o cifra de afaceri de 41 mil.lei (11 mil. euro) si pierderi de 6 mil. lei (1,6 mil. euro), cu unnumar mediu de 320 de angajati, potrivit datelor raportate decompanie la Ministerul de Finante. Producatorul activeaza pe opiata foarte fragmentata, cea a biscuitilor dulci, pe careamericanii de la Kraft Foods au demarat in urma cu aproximativ doiani o ofensiva puternica pentru castigarea de cota de piata, dupaachizitia diviziei Lu de la Danone.

Piata locala a biscuitilor dulci este estimata la 50-70 mil.euro, alti jucatori importanti fiind Ulker, RoStar, Galmopan, Alkasau Romdil. Reprezentantii Ulker estimau anul trecut o stagnare aconsumului de biscuti la nivelul din 2008.

In industria alimentara, cele mai multe "victime" ale blocajelorfinanciare generate de criza in ultimul an au fost miciiproducatori de mezeluri. Pe piata dulciurilor, Arslan Prodimpexeste singura companie cu afaceri de peste 10 mil. euro intrata ininsolventa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO