Companii

Producatorul de mobila Alprom, minus 50% la vanzari

24.11.2008, 16:02 38

Producatorul de mobila Alprom Pitesti, unul dintre jucatorii traditionali din industria de profil, traverseaza in 2008 cel mai greu an din istoria companiei care a fost infiintata in 1963, din cauza scaderii vanzarilor.

"Vanzarile au mers catastrofal. De la inceputul anului au scazut cu circa 50%, declinul fiind mai accentuat incepand din luna mai. Trecem prin cel mai greu an de la infiintare", a afirmat pentru ZF Dumitru Petcu, directorul general al Alprom Pitesti.
In legatura cu lunile noiembrie si decembrie, Petcu spune ca se asteapta sa fie "foarte slabe". Compania a terminat anul 2007 cu o cifra de afaceri de 52,7 mil. lei (15,7 mil. euro), in scadere cu 33% comparativ cu nivelul de 79,4 mil. lei (22,5 mil. euro) raportat in 2006. In 2007 profitul net a fost de 0,9 mil. lei (0,3 mil. euro). In ultimele luni, piata de mobila a resimtit socul financiar, multi dintre jucatori vorbind de un declin pe sfarsit de an.
"Problemele noastre se accentueaza pe zi ce trece si sunt aceleasi cu care se confrunta orice producator din Romania, fie ca este de avioane, de automobile sau de textile", a mai spus Petcu. Anterior compania acuza plecarea oamenilor din firma. In prezent, in cadrul Alprom lucreaza circa 900 de oameni.
In prezent exporturile genereaza circa 70% din vanzarile companiei, fata de 88% in 2005.
"Si la export am mers ca pe piata interna. Daca in Germania, despre care se zice ca este in recesiune, nu merge alt tip de comert, de ce ar merge cel de mobila?", se intreaba Petcu.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO