Companii

Producătorul de prefabricate ASA Cons Cluj vede afaceri în scădere cu 33%

Producătorul de prefabricate ASA Cons Cluj vede afaceri în scădere cu 33%

Autor: Laurentiu Cotu

19.09.2010, 23:51 221

Producătorul clujean de prefabricate din beton Asa Cons,controlat de grupul finlandez Consolis, şi-a bugetat pentru acestan o cifră de afaceri de 12 mil. euro, în scădere cu 33% faţă deanul trecut. "Estimăm că în 2010 piaţa prefabricatelor din beton,în special construcţiile nerezidenţiale, va scădea în comparaţie cuanul 2009, continuându-se astfel trendul descendent înregistrat dela apariţia crizei financiare.

Avem 284 de angajaţi, însă datorită situaţiei economice pe care otraversăm am fost nevoiţi să efectuăm şi unele disponibilizări", adeclarat Ovidiu Dumitrescu, director general al ASA Cons România.Compania a realizat lucrări pentru centrul Gedeon Richter dinTârgu-Mureş, Continental Timişoara, Cora Cluj-Napoca, KauflandPloieşti, Porsche Bucureşti, Praktiker Târgu-Mureş, Romkuvert,Leoni Arad, Losan Bucureşti, Lotus Market Oradea, MetroCluj-Napoca. "Lucrări recente au fost realizate la Polus Constanţa,OBI Sibiu, Dedeman Arad şi la centrul logistic Elgan-Renault dinPiteşti. Dată fiind situaţia economică actuală, planurile deinvestiţii Asa Cons pentru acest an au fost stopate", a spusDumitrescu. Numărul de angajaţi al companiei a evoluat de la 62 depersoane în primul an de activitate la 379 de angajaţi în 2008, iarîn urma disponibilizărilor efectuate Asa Cons mai dispune înprezent de 284 de oameni. Grupul Consolis a fost format în urmafuziunii companiei finlandeze Consolis cu compania franceză BonnaSabla şi controlează companiile DW Beton din Germania, Strabgbetongdin Suedia şi Spanbeton din Olanda, având peste 9.000 de angajaţiîn 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO