Companii

Producatorul Elmiplant are vanzari de 2 mil. euro

13.08.2007, 19:16 31

Compania Elmi Prodfarm, producatorul cosmeticelor Elmiplant, a inregistrat vanzari de 6,5 mil. lei (aproape 2 mil. euro) in primul semestru, in crestere cu 23% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"In lunile de vara, cifra noastra de afaceri se dubleaza datorita produselor de protectie solara. Vanzari peste estimari am inregistrat in ultimele luni si pe gama de produse anticelulita recent lansata", a precizat Andreea Cremenescu, directorul de marketing al companiei Elmi Prodfarm.
Cremele de soare cu factor de protectie ridicat s-au numarat printre cele mai vandute produse ale companiei pe segmentul respectiv, in lunile de vara. Anul trecut, Elmi Prodfarm a inregistrat dublarea vanzarilor de produse solare, comparativ cu valoarea din 2005.
"Exporturile s-au mentinut la 5% din cifra de afaceri pe primul semestru, fiind in crestere fata de perioada similara a anului 2006. Principalele tari in care exportam raman Republica Moldova si Canada", a mai precizat managerul companiei. Pe plan local, produsele Elmiplant se distribuie in principal in farmacii si in magazinele plafar, dar si in hipermarketuri si supermarkturi sau prin intermediul agentilor proprii de vanzari.
Elmi Prodfarm a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 2,8 milioane de euro, in crestere cu 21% comparativ cu anul precedent, estimand pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri de 25%. Vanzarile companiei ar putea ajunge astfel la 3,5 mil. euro la finele anului.
Pentru acest an, producatorul si-a bugetat investitii de 270.000 de euro, orientate spre achizitionarea de aparatura si promovarea gamelor de produse lansate in cursul acestui an. Printre cele mai cunoscute branduri ale companiei se numara Elmiplant, Bioten, Sombrero si Blossom, insa Elmi Prodfarm realizeaza si activitati de cercetare si productie pentru marci private ale unor lanturi de retail si farmacii, precum Sensiblu, cu brandul Herbology, reteaua Carrefour, cu brandul No.1 si Vita Care.
Producatorul Elmiplant are sediul in Bucuresti, in aceeasi locatie in care se afla si unitatea sa de productie construita in anul 2003. Elmi Prodfarm este o afacere detinuta in proportie de 90% de Elena si Ion Cremenescu, fondatorii acesteia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO