Companii

Producătorul Kandia şi Heidi a depăşit gigantul Mondelez

Familia austriacă Meinl a achiziţionat la începutul anului 2013 producătorul Heidi Chocolat, care deţine o unitate de producţie în oraşul Pantelimon (judeţul Ilfov). Foto Silviu Matei

Familia austriacă Meinl a achiziţionat la începutul anului 2013 producătorul Heidi Chocolat, care deţine o unitate de producţie în oraşul Pantelimon (judeţul Ilfov). Foto Silviu Matei

Autor: Mădălina Dediu Panaete

27.02.2014, 21:09 1786

Kex Confectionery, compania prin care familia austriacă Meinl controlează cei mai mari producători de ciocolată din România - Heidi Chocolat şi Kandia Dulce - a depăşit ca vânzări în retail compania americană Mondelez International, care are în portofoliu mărcile Poiana şi Milka.

Anul trecut, vânzările din retail ( inclusiv TVA) ale producătorilor Kandia şi Heidi au trecut de 75 mil. euro, în timp ce Mondelez International a vândut în magazine ciocolată în valoare de 66 mil. euro, arată calculele ZF pe baza datelor companiei de cercetare Euromonitor. Vânzările de ciocolată în retail au fost anul trecut de 242 mil. euro, astfel că fiecare român a lăsat în medie la casele de marcat 12 euro pentru ciocolată, în timp ce croaţii au lăsat peste 40 de euro, iar bulgarii circa 20 de euro.

Familia austriacă Meinl şi-a consolidat poziţia pe piaţa ciocolatei odată cu achiziţia la începutul anului 2013 a producătorului Heidi Chocolat, care deţine o unitate de producţie în oraşul Pantelimon (judeţul Ilfov).

Astfel, împreu­nă cu unitatea de producţie Kandia Dulce din Capitală, răscumpărată în 2010, austriecii au ajuns să controleze cele mai mari două fabrici de ciocolată din România.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.02.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO